libertate de conștiințăreligie

Ce s-a întâmplat după ce un liceu din New York a vrut să-i interzică unei eleve înființarea unui club al elevilor creștini

de Redacția Stiripentruviata.ro

Daniela Barca, o adolescentă în vârstă de 14 ani care frecventează un liceu din statul american New York, a fost informată că inițiativa ei de a înființa un club al elevilor creștini nu este agreată de oficialii școlii. Aceștia i-au trimis o notificare în care scria că clubul școlar pe care voia să-l înființeze este „religios” și „nu este suficient de generic”.

În cele din urmă, după ce vestea a ajuns în presă, conducerea liceului s-a răzgândit. Tânăra le-a spus jurnaliștilor de la Fox News că se regăsește pe sine în inițiativă ca și elevă creștină, iar aceștia au felicitat-o. Unul din realizatorii emisiunii „Fox & Friends” i-a spus: „Daniela, fără să știi, ești o luptătoare pe frontul războiului cultural și spiritual, ești în clasa a noua și este minunat! Mulțumesc că ți-ai apărat convingerile”.

După această întâmplare, fata a primit nenumărate scrisori de sprijin de la colegi. Adolescenta a primit chiar și un verset biblic din Cartea Esterei (4, 14): „Dacă tu vei tăcea în vremea aceasta, atunci izbăvirea și eliberarea vor veni pentru Iudei din altă parte, iar tu și casa tatălui tău veți pieri. Și cine știe dacă tu n-ai ajuns la vrednicia de regină tocmai pentru vremile acestea?”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Membrii organizației Students Standing Strong (S3) au anunțat-o că îi sunt alături. Ei au publicat povestea ei pe site-ul lor, care încurajează elevii să-și mărturisească credința.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button