Teodor Baconschi: „Ce nu înțeleg este ura față de copii la care ajung unii radicali ai libertății și autonomiei personale nelimitate”

Foto: Vice.com

Foto: Vice.com

 

Teodor Baconschi, diplomat cu grad de ambasador și fost ministru la MAE, a postat pe o reţea de socializare o scurtă meditație referitoare la unele acţiuni de terorism cultural / vandalism ale stângii extreme prilejuite de Marşul pentru Viaţă 2017 la Bucureşti în noaptea de 24 spre 25 martie 2017. Redăm scurta sa postare:

Copiii sunt binecuvântarea supremă a unei vieți umane. Unii își doresc, dar îi împiedică felurite motive medicale, pe care le corectează prin tratamente specifice, sau prin adopție. Cei care au copii trăiesc experiența generozității, a responsabilității, dar mai ales a comuniunii în iubire, chiar dacă mulți părinți rămân egocentrici.

Înțeleg rațiunea economică sau profesională a unor rezerve: mulți amână ipostaza părintească pentru că nu se simt destul de ”așezați” (casă, bani, carieră). Ce nu înțeleg este ura față de copii la care ajung unii radicali ai libertății și autonomiei personale nelimitate.

Să ceri – cum au scris unii pe un zid – ”dreptul la viață fără copii” e totuși un semn de gravă sminteală psihologică, etică, socială, mentală. Cum să negi evidența că exiști pentru că ai fost născut și să-ți imaginezi continuarea aventurii umane fără odrăslirea celor încă nenăscuți?

 

Ulterior, fostul ministru a mai adăugat un mesaj ironic faţă de mesajele stângii extreme:

Tare simpatici bărbaţii de stânga care ne cer să le lăsăm singure pe femei în problema avortului. Nobleţea virilă a adevăratei generozităţi…

 

Citeşte şi Consilieră parlamentară către o femeie implicată în organizarea Marșului pentru viață: „Ai fatat, bravo ție! Spre deosebire de tine, n-am nevoie de cacaciosi de 8 anisori”

Citeşte şi De ce susținătorii avortului au desenat pe traseul Marșului pentru viață zeci de sloganuri obscene?

Citeşte şi Mărturia despre avort a unei românce din Canada: „Câţi aţi fost vruţi de părinţi?” / Mărturii despre criza de sarcină #31

Citeşte şi Schimbare uriaşă la ONU: UE rămâne singura susţinătoare a avortului la ONU, după ce SUA devine pro-viaţă!

Citeşte şi VIRAL pe net: BEBE dă un răspuns imbatabil la argumentul ideologic

Citeşte şi Teodor Baconschi despre politica românească: „La noi, stânga a preluat temele dreptei (familia, identitatea, tradiția), iar dreapta, temele stângii (progresismul, corectitudinea politică)”

 

 

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns