avortcriza de sarcină

Ce le transmite Părintele Dan Damaschin celor care-i reproșează că influențează femeile să renunțe la avort

Comunismul nu era anti-, ci pro-avort. Obliga femeia să nască lipsită de sprijin

de Redacția Stiripentruviata.ro

Mesaj transmis de Părintele Dan Damaschin, preot misionar la Maternitatea Cuza Vodă din Iași:


Doamne ajută!

În ultimele zile, atât eu cât și unii colaboratori ai Asociației Glasul Vieții am fost abordați de anumite persoane ce ni s-au prezentat ca fiind jurnaliști ai anumitor publicații.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Tema „interviului” a fost așa numita dramă prin care trec femeile ce apelează la avort, femei ce sunt consiliate să renunțe la acest „drept”.

În acest context, precizez următoarele:

1. Asociația Glasul Vieții, prin proiectele ce le desfășoară, acordă sprijin nu doar celor 9.000 de copii și 2.500 de mame în criză materială, ci și oricărei mame însărcinate ce dorește să renunțe la crima avortului, indiferent de domiciliu, religie sau etnie. Se înțelege de la sine că o bună parte din acești copii trăiesc pentru că, de-a lungul timpului, mamele lor au fost ajutate și consiliate în timpul sarcinii.

Pentru a salva un copil de la moarte suntem dispuși să facem toate demersurile necesare, indiferent de riscuri și complicații.

2. La obiecția că avortul este legal în România trebuie știut faptul că în momentul de față majoritatea specialiștilor din România nu săvârșesc avorturi la cerere. Mai mult, pe plan mondial, avortul nu este acceptat ca fiind un act medical onorant pentru profesioniștii din Obstetrică și Ginecologie (Ex. Stanford Medicine Obstetrics & Gynecology).

3. Este absolut necesar ca fiecare creștin să știe faptul că în România regimul comunist nu a fost împotriva avortului, dimpotrivă, pe plan mondial și național, comunismul a introdus crima avortului (în Rusia 1920 – Lenin, în România 1957 – Gheorghe Gheorghiu Dej etc). „Decretul” ceaușist nu a făcut altceva decât să oblige femeia, fără a-i acorda sprijin material necesar, să nască un număr cât mai mare de copii, chiar dacă în realitate medicii din vremea respectivă săvârșeau zeci de avorturi pe zi „cu acordul comisiei politice” (minim patru copii, „probleme medicale” și, desigur, multe, foarte multe pile).

4. Cu privire la Raportul Matic, publicat zilele trecute, consider că este absolut firesc și de bun simț ca reglementarea avortului să fie făcută nu de politicieni, unii din ei cu mari probleme morale, ci de medici, în special cei obstetricieni, care se confruntă, mai întâi de toate, cu drama copilului răpus de avort, și, bineînțeles, cu toate complicațiile ce apar la femei în urma acestui act.

5. Membrii, voluntarii și donatorii Asociației Glasul Vieții vor respecta dreptul femeii la avort, dar vor apăra cu toate forțele dreptul la viață al copilului nenăscut.

Domnul Iisus Hristos să ocrotească toate mamele și copiii născuți și nenăscuți!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button