Ce i-a răspuns Sorin Focuță, care are boala oaselor de sticlă, doamnei doctor Monica Pop, despre persoanele cu dizabilități

sorin focuta

AlexandraNadane.ro, 3 aprilie 2017

La emisiunea„Femei de 10, bărbați de 10”, dr. Monica Pop a spus că este „un păcat” să fie lăsați să vină pe lume copiii care se vor naște cu dizabilități sau copii ai căror părinți nu sunt pregătiți să-i primească.

I-a răspuns o astfel de persoană, Sorin Focuță, care are de 45 de ani boala Lobstein (boala oaselor de sticlă). Un minunat articol despre el găsiți aici

Iată ce a postat pe Facebook, după emisiune, Sorin Focuță:

Sunt dator în faţa lui Dumnezeu să apăr aceşti copilaşi ce nu se pot apăra singuri, şi – cu tot respectul pentru doamna oftalmolog şi toţi ce sunt porniţi vehement pe ideea că noi, cei care ne naştem cu nişte dizabilităţi, nu am gusta la fel de mult bucuria de a trăi ca şi domniile lor – spun că ar trebui să nu îşi facă absolut nici o problemă, am trăit bucurii pe care mulţi copii crescuţi acum la bloc şi-n oraşe, nici nu prea le mai trăiesc: ani buni de lecturi şi stat într-un cadru natural debordând de vietăţi care mai de care mai frumoase, lucru de mână alături de mămica, jocuri cu fratele meu mai mare.

Nu, nu şotron, minge… dar se găseau destule gen: şah, table, cărţi, Nu-te-supăra-frate… şi chiar fotbal pe scândura furniruită cu care se lungea masa  (asta-i ghiduşie făcută fără să ştie mămica, jucam doar când pleca ea de acasă). Iar ceilalţi copiii de pe stradă, care pot oricând da mărturie că niciodată n-am plâns că de ce trăiesc, că de ce m-am născut, că de ce ei pot şi eu nu, că ei au şi eu nu. Slavă Domnului, nici vorbă de aşa ceva.

image-1

Ediţia din 3 aprilie 2017 a emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10”, moderată de Mircea Radu și Marina Almășan a la TVR 2, a avut ca temă problema avortului și Marșul pentru viață 2017.

Invitații au fost: Prof. Dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București, deputatul Daniel Gheorghe, Dr. Alice Florescu – medic primar ostetrică-ginecologie, Monica Enache – Psiholog, Ioana Picoș – actriță și președintele Asociației Feminism proFamilie, Pr. Dr. Ionuț Mavrichi, reprezentantul Patriarhiei Române și Alexandra Nadane – președintele Asociației Studenți pentru viață.

 

Citeşte şi Ele sunt siamezele despre care dr. Monica Pop a spus că le-ar fi fost mai bine dacă erau avortate

Citeşte şi 3 aprilie 2017: Pro-viaţă sau pro-avort? Emisiunea „Femei de 10, Bărbaţi de 10” la TVR 2 cu dr. Monica Pop, dep. Daniel Gheorghe

Citeşte şi Dr. Monica Pop despre lipsa de siguranță a avortului: „Doctorul care face avort știe ce face, dar nu vede ce face”

Citeşte şi Ce i-a răspuns Sorin Focuță, care are boala oaselor de sticlă, doamnei doctor Monica Pop, despre persoanele cu dizabilități

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com



Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.