avortMarxism culturalopinii

Cătălin Sturza: Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății a vorbit cu bun simț despre natalitate și libertatea de conștiință

de Cătălin Sturza, Facebook

O serie de ONG-uri și activiști cer demiterea purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, după ce Oana Grigore a spus că Ministerul Sănătății încurajează natalitateaPentru ce ar fi „vinovată” Oana Grigore?

Ea s-ar face vinovată deoarece a declarat pentru publicația Pressone

„Ministerul Sănătății încurajează natalitatea”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

și că

„obligația medicului nu există în cazurile de avort la cerere”.

Ea a mai spus că

„avortul la cerere este la latitudinea medicului dacă acceptă sau nu acceptă o asemenea practică. Nu este o obligație.”

Mă întreb ce ar fi trebuit să spună Oana Grigore? Că încurajează declinul demografic și spirala morții? Masacrul? Genocidul? Ce cuvinte ar fi trebuit să folosească oare, pentru ca ea să fie pe placul acestor activiști?

Declarațiile Oanei Grigore se înscriu în limitele libertății de exprimare în România și nu încalcă nici o lege.

În plus, afirmația că avortul este la latitudinea medicului și nu este o obligație subliniază libertatea de conșiință a medicului.

Nici un medic nu poate fi obligat să ia viața unei ființe omenești împotriva conștiinței sale; și nici un tratat internațional sau vreun articol din Declarația universală a drepturilor omului nu prevede vreun drept la „avort la cerere”, pe care medicul să fie obligat să îl respecte.

Tratatele internaționale recunosc dreptul la viață pentru orice ființă omenească și dreptul la libertatea de conștiință.

Mai trebuie spus că afirmația Oanei Grigore este una de bun-simț cu atât mai mult cu cât România se confruntă cu o criză demografică fără precedent, unii specialiști vorbind deja despre o „spirală a morții” în care o economie aflată în criză și un declin demografic se hrănesc reciproc.

Așadar, cu atât mai mult este o chestiune de interes național, ba chiar de interes strategic să încurajăm natalitatea într-un astfel de moment. Și putem porni de la respectarea libertății de expresie și a libertății de conștiință a medicilor, începând cu purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății.

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button