familieMarxism culturalvalorile familiei

Cătălin Sturza demontează acuza asupririi minorităților de către majoritate: „Între susținătorii referendumului sunt minorități etnice și religioase”

Jurnalistul Cătălin Sturza a vorbit în această seară într-o dezbatere moderată de Vasile Bănescu la Trinitas TV despre falsa acuză a activiștilor LGBT conform căreia majoritatea „opresivă” îngrădește drepturile unei minorități:

Cătălin Sturza: „Una din încercările apărute pe ultima sută de metri a fost tema majorităților împotriva minorităților. În fapt, între susținătorii referendumului găsim și minorități etnice, și minorități religioase, deci nu putem vorbi de o majoritate inventată. Pe de altă parte, dacă vorbim despre o minoritate, să ne gândim câți oameni au ieșit la acel protest de duminică seara împotriva unei inițiative democratice. Aproximativ o sută și ceva de oameni care ar fi reprezentat o minoritate sexuală din România, dintre care majoritatea erau activiști ideologizați, nu reprezentanți ai acelei minorități”.

Vasile Bănescu: „Și dacă se încalcă dreptul unei singure persoane este o problemă. Putem vorbi despre încălcarea unui drept?”

Cătălin Sturza: „Nu există un drept la căsătorie declarat în convențiile internaționale cu privire la drepturile omului, Uniunea Europeană lasă la latitudinea statelor membre definirea familiei și a căsătoriei. Acesta este o sferă de manifestare a independenței și suveranității fiecărui stat membru.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

VIDEO

3 octombrie 2018, EDIȚIE SPECIALĂ:
Referendumul pentru apărarea Căsătoriei. O necesitate și o șansă unică
Invitați:
Pr. Conf. Dr. Constantin Necula, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu;
Ana Săcrieru, avocat;
Cătălin Sturza, publicist;
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button