opinii

Cătălin Sturza: Corectitudinea politică a guvernului de stânga nu e niciodată amendată de opoziția care se pretinde de dreapta

de Cătălin Sturza, Facebook

 

„ „Europa valorilor comune – mă refer la stimularea coeziunii europene prin raportare permanentă la valorile comune pe care se bazează Uniunea. Doar în acest mod putem combate eficient POPULISMUL (…) și descuraja discursul bazat pe ură, pe care-l vedem din ce în ce mai frecvent in ultima perioadă. Doar în acest fel putem să contribuim la asigurarea egalității de tratament la care aspiră toate statele membre și toți cetățenii europeni. (…) Vom descuraja discursul bazat pe ură, pe care-l vedem din ce în ce mai des în ultima perioadă. Vom susține inițiativele legislative legate de participarea cetățenilor europeni la procesul legislativ. Vom acționa pentru combaterea rasismului, intoleranței și a discursului bazat pe ură. Toate aceste inițiative vor contribui la asigurarea unei coeziuni sporite.”

Nu, nu este dna Angela Merkel. Nu este nici dl Klaus Iohannis. Este dna Viorica Dăncilă, în Parlamentul României, azi.

Nu mă număr printre cei care vânează greșelile de gramatică ale politicienilor, și care filtrează țânțarul (un dezacord, o pronunție mai ciudată) și lasă să treacă elefantul (enormitățile la nivel de conținut – sau lipsa totală de conținut). Problema, însă, cu acest text este că nu are greșeli de gramatică (aș fi preferat poate să aibă) – este un text foarte corect. Un text foarte CORECT POLITIC. Pe cât de gol de conținut și exasperant, pe atât de corect și dogmatic.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Oare prin ce se mai diferențiază dna Dăncilă de dl Iohannis, și PSD de Opoziție? Că Pactul UE pentru Migrație (acela din care s-au retras SUA, Israel, Australia, Austria, etc, etc) l-au semnat fără dezbatere publică și fără să consulte măcar Parlamentul – nici măcar o tentativă de diferențiere, aici. Și trebuie să ne amintim că PSD-ul e partidul care în anul electoral a venit cu mesajul „Îndrăznește să crezi în România”; iar ALDE ne-a spus – „Redăm România Românilor”. Mesaje care le-au poziționat clar în zona demnității naționale. Demnitate pe care dna Dăncilă o condamnă ferm azi sub numele de „populism”.

P.S. 1: Pun pariu că opozanții fervenți ai prim-ministresei PSD nu vor observa nici elefantul acesta (pe care ar putea, cel puțin, să-l marketizeze drept un inorog auriu; niște aplauze de la galerie?); și vor continua să-i vâneze greșelile de gramatică.

P.S. 2. Luptăm pentru pace.”

 

 

Citește mai multe opinii de Cătălin Stuza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button