Marxism cultural

Cătălin Ivan și Ioana Picoș despre sloganul #vremspitalenucatedrale

Cătălin Ivan, Ioana Picoș-Făgădaru și Cornel Radu-Loghin, primii trei candidați de pe lista PRODEMO pentru Alegerile Europarlamentare, au răspuns în direct, printr-un LIVE pe Facebook, la întrebările adresate de români. Una dintre întrebări a fost ce părere au despre nevoia de a construi mai multe spitale decât… catedrale. Redăm mai jos răspunsurile oferite de cei trei.

Ioana Picoș-Făgădaru: „Conform unui studiu, s-a ajuns la concluzia că România se află pe locul 6 în Uniunea Europeană la numărul de paturi din spitale. Prin urmare, suntem înaintea Franței, a Marii Britanii la acest capitol. Deci nu numărul de spitale este o problemă, ci faptul că pleacă medicii, faptul că spitalele sunt mizerabile, faptul că se dă șpagă, faptul că o mămică, dacă se duce cu copilul la un spital pentru o operație de polipi i se cer bani înainte. Acestea sunt probleme reale. Ca și numărul de școli: școli există, există și școli  noi. Problema este alta: nu se mai nasc copii care să se ducă la acele școli. (…) Iar în ceea ce privește Biserica Ortodoxă Română, pentru că acesta a fost subiectul principal, Biserica Ortodoxă Română are cel mai mic număr de biserici raportat la credincioșii din România. (…) Sunt statistici pe care le puteți verifica”.

Cornel Radu-Loghin: „Trebuie să avem spitale, trebuie să avem școli, trebuie să avem și catedrale, biserici. Dar în primul rând trebuie să avem români. Și trebuie să avem români aici, în România. Degeaba facem clădiri, degeaba construim case. Ați văzut, în ultimii ani, românii care au plecat și-au investit puținii bani în case pe care le-au construit și care stau goale în satele României. Trebuie să aducem înapoi românii”.

Cătălin Ivan: „PRODEMO respinge orice formă de extremism, fie că este într-o parte, fie că este în cealaltă parte. Mesajul «Vrem spitale, nu catedrale» este un mesaj extremist, care merge numai într-o anumită zonă. Avem nevoie și de spitale, și de școli, și de catedrale. Avem nevoie de toate pentru a fi un popor echilibrat, un popor sănătos, un popor cu rădăcini, un popor care nu-și uită cultura, tradiția, identitatea, valorile, un popor care să-și redobândească demnitatea la nivel internațional plecând de la aceste rădăcini sănătoase pe care le-am moștenit de la strămoșii noștri, de la bunici, pe care le-am moștenit în cei șapte ani de acasă și care ar trebui să rămână acolo, foarte bine înfipte în pământul românesc”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button