familie

Cătălin Ivan, europarlamentar: „Erodarea tradițiilor, a identității naționale e cauza principală pentru criza (demografică) în care ne aflăm”/ Dezbaterea „Viitorul României și criza demografică a Europei”

Extrase din intervenția europarlamentarului independent Cătălin Sorin Ivan la dezbaterea „Viitorul României și criza demografică în Uniunea Europeană” pe care acesta a organizat-o la București în data de 8 martie 2019.

  • Am vrut să numesc această dezbatere „Ultimul veac de existență a poporului român”. Sună foarte dur. Ne-am uitat pe cifre și am analizat cu cât a scăzut populați României în ultimii ani, dacă se va încetini sau accelera în viitor. Avem numai oficial aproape 500 de avorturi la 1000 de nașteri, dar e posibil ca numărul să fie mai mare.
    România pierde zilnic aproximativ 200 de locuitori având deja mai bine de jumătate din populația activă în afara granițelor țării. Numărul nașterilor în familiile de români sunt mai mari în Italia decât în România. În aceste condiții, majoritatea copiilor născuți în afara granițelor pierd orice contact cu limba și cultura românească încă din primii ani de viață. Vor fi cetățeni străini cu origini în România, vor veni la bunici în țară, cât vor mai fi bunici, apoi se vor înstrăina definitiv.
  • UE s-a depărtat de la proiectul inițial. Crezul Uniunii Europene a fost Unitate în diversitate.
  • Această erodare permanentă a tradițiilor, a valorii, a identității naționale e cauza principală, din punctul meu de vedere, pentru criza în care ne aflăm. În Anul Centenar, am atins acel indice de lichidare a populației, ca o sentință venită pentru cei care-și uită istoria, nu-și respectă înaintașii și nu-și înțeleg menirea pe acest pământ.
  • Am aflat că suntem prima generație care a uitat sau chiar refuză să mai fie părinte. Refuzăm să ne mai acceptăm acest rol în societate. Puțini știu că noi nu contribuim deloc la vreun fond pentru viitor. Ceea ce muncim se cheltuiește astăzi. Singurii care plătesc în viitor sunt copiii. Această națiune, această țară are viitor doar dacă există copii.

NOTĂ

Invitații prezenți la dezbaterea moderată de Ioana Picoș – moderator, activist pro-familie, au fost: 
Vladimir Alexandrescu – Consilier al președintelui Institutului Național de Statistică și purtător de cuvânt al Institutului Național de Statistică
Roxana – Andreea Marin – Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București
Prof.univ. Sergiu Octavian Stan – SNSPA București
• Lect. Univ. Dr. în Sociologie Corina Bistriceanu Pantelimon, Universitatea „Spiru Haret” – Bucureşti
• Preot Constantin Oprea, Biserica Ortodoxă Română
• Pastor Virgil Achihai – Președintele Bisericilor Creștine după Evanghelie din România
• Pastor Ștefan Tomoiagă – Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România
• Mirela Asman, Federația Comunităților Evreiești din România
• Pastor Dr. Viorel Iuga – Presedintele Uniuni Bisericilor Baptiste din Romania, Presedintele Alianței Evanghelice 
Eliza-Maria Cloțea – Președinte Studenți pentru Viață
• George Lăpădat – vicepreședinte ATOR Banatul de Munte
• Cristian Chesaru – student la Facultatea de Sociologie
• Ionuț Mirea, președinte Asociația Tinerilor Bucureșteni

VIDEO integral

https://www.facebook.com/catalin.ivan.14/videos/364729204254924/

Citește mai mult despre Dezbaterea „Viitorul României și criza demografică a Europei”

Scăderea populației: Soluții pentru viitor

VIDEO integral. Europarlamentarul independent Cătălin Ivan a lansat DemRo, o platformă de dezbatere despre criza demografică

Eliza-Maria Cloțea: „De ce scăderea demografică înseamnă lipsă de sănătate și ce ochi trebuie să deschidem ca să vedem soluția”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button