adolescenţireligie

Cărți și clipe în dar pentru copiii din satele vrâncene de munte

de Redacția Stiripentruviata.ro

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale (15 ianuarie – ziua de naștere a lui Eminescu), Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei organizează, cu sprijinul Platformei civice de drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ, și în colaborare cu Asociația Elevilor din Județul Vrancea, o serie de acțiuni culturale românești la Buzău, Râmnicu Sărat, dar și în satele de munte din județul Vrancea.

Adolescenții din Asociația Elevilor din Județul Vrancea vor prezenta fragmente reprezentative din literatura română și o Demonstrație artistică – pe baza textelor unor mari oameni de cultură români – că spiritualitatea creștină este și temeiul, și șansa de dăinuire a culturii române.

Cu acest prilej, copiii din satele vrâncene de munte vor primi în dar cărți donate de Platforma civică de drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ.

Legat de această serie de acțiuni, comunicatul de pe site-ul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei îl citează pe filosoful român Constantin Noica. Acesta a spus:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Când un tânăr crește frumos, iese parcă din strâmbătate o lume întreagă.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button