avort

Cardinalul de Boston: „Biserica trebuie să strige adevărul incomod: Avortul este greșit!”

p1

WASHINGTON, 21 ianuarie 2014

În seara zilei de 21 ianuarie, în Washington DC, în fața unei adunări de peste 10.000 de oameni, Cardinalul  de Boston, Sean O’Malley, a condamnat în termeni duri avortul insistând că Biserica are datoria de a se opune avortului.

Biserica, cu sinceritatea și candoarea unui copil, trebuie să strige adevărul incomod: avortul este greșit”. Cardinalul a spus aceste cuvinte în timpul Liturghiei care deschide Privegherea Națională pentru Viață, care are loc la Altarul Național al Neprihănitei Zămisliri, cu o noapte înaintea Marșului pentru viață.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Așa cum a devenit obiceiul, Sfânta Liturghie s-a deschis cu o procesiune uimitoare de 35 de minute, cu participarea a 33 de episcopi, 300 de preoți, 60 diaconi și  550 de seminariști.

p2„Suntem aici pentru că vrem să salvăm miile de copii nevinovați, care în acest an vor fi executați chiar de oamenii a căror misiune ar trebui să fie aceea de a vindeca și de a proteja viața”, a spus O’Malley.

„Adevărul este că singurul mod în care putem salva acești copii este să salvăm mamele”, a continuat el. „Cunoscând mila și iubirea lui Dumnezeu, ele vor fi capabile să demonstreze milă față de copiii lor. Mișcarea pro-viață trebuie să fie despre salvarea mamelor. Trebuie să ne concentrăm asupra femeii pentru a încerca să înțelegem prin ce trece aceasta.”

Deși Cardinalul este cunoscut pentru sinceritatea sa cu privire la problema avortului, acesta luând parte cu mândrie la marșul pentru viață de la primul eveniment din 1974, comentariile sale puternice sunt deosebit de importante în acest an după ce Papa Francisc l-a ales ca membru al comisiei sale consultative de opt cardinali, O’Malley devenind unul dintre cei mai apropiați consilieri ai papei.

p3În predica sa, cardinalul a comparat lupta pro-viață cu povestea „Hainele noi ale împăratului”, în care a fost nevoie de un copil pentru a spune că împăratul, de fapt, nu avea haine pe el.

„Hainele noi ale împăratului astăzi sunt numite drepturi de reproducere, încetarea sarcinii, precum și multe alte eufemisme care ascund realitatea și brutalitatea reprezentată de avort”, a spus el.

„Mulțimea aplaudă hainele noi ale împăratului și oamenii se tem să pună întrebări. Iar cei care nu aplaudă sunt luați drept proști, naivi, încuiați. Vocea Bisericii este ca un copil care declară în fața lumii că hainele noi sunt o minciună, un farsă, o înșelăciune.”

O’Malley a declarat că Biserica susține o „etică consistentă a vieții”, care recunoaște în mod egal demnitatea fiecărui bărbat, femeie și copil, dar, în același timp, a insistat asupra faptului că cel mai important și de bază aspect este dreptul la viață.

p4„Învățătura vieții este elementul central al învățăturii sociale a Bisericii”, a spus el. „În cazul în care valoarea vieții este compromisă sau diminuată, toată viața este în pericol. Când îi dăm statului puterea de a alege care ființe umane sunt demne de viață și care ar trebui să fie eliminate, ceea ce facem este să deschidem o cutie a Pandorei care dezlănțuie orice fel de nedreptate și de încălcare a demnității umane. Viața este prețioasă. „

„Drepturile omului fără dreptul la viață sunt hainele noi ale împăratului”, a adăugat el.

 p5Acest an marchează a 35-a Priveghere Națională pentru Viață, care durează toată noaptea înainte de Marș, incluzând spovedanii, un Rozariu National pentru viață, Privegherea de noapte în conformitate cu ritul bizantin, Orele, la care participă și seminariști din întreaga țară de la miezul nopții până la 6 dimineața și rugăciunea de dimineață de la 06:30. Se încheie cu o Liturghie de la 07:30 care va fi slujită în acest an de către Arhiepiscopul Charles Chaput de Philadelphia.

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Andra Oprescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button