familie

Camelia Smicală: „Fiecare al zecelea centru de plasament din Finlanda încalcă drepturile omului: privare de libertate, abuzuri fizice și psihice”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Camelia Smicală atrage atenția, citând un articol din presa finlandeză, că KRP, divizia poliției finlandeze de combatere a crimei organizate a găsit grave nereguli la o zecime din centrele de plasament investigate în această țară:

„Este vorba despre încălcări grave ale drepturilor omului: privare de libertate, abuzuri fizice și psihice. În ciuda rezultatului anchetei, nimeni nu a fost arestat, nimeni nu a plătit, ci același sistem funcționează în continuare. Dacă KRP, care este deasupra poliției obișnuite, nu a reușit să-i oprească, nici să-i condamne, conform legii, ci doar să dovedească infracțiunile, ce putere am eu, un om simplu?”

Camelia Smicală a cerut recent repatrierea ei și a copiilor în România, dar s-a confruntat cu un refuz din partea statului român. Între timp, Maria a fost izolată și împiedicată să meargă la școală, iar Mihai a fugit din centrul de plasament și este un la un prieten.

La inițiativa Platformei ÎMPREUNĂ, 30 noiembrie 2019 a fost declarată Ziua solidarității cu copiii Cameliei Smicală. În această zi, precum și în ziua următoare, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, s-au anunțat multiple proteste organizate în mai multe orașe din țară și diaspora.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În țară: la Brașov, București, Buzău, Cluj, Focșani, Galați, Giurgiu, Iași, Ploiești, Râmnicul Vâlcea, Sibiu

În diaspora: la Londra, Milano, Stuttgart

Maria Smicală la carceră, Mihai fugit din centrul de copii de teama represaliilor, după ce România refuză repatrierea lor și a mamei lor, Camelia Smicală


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button