familie

Camelia Smicală a primit altă amendă abuzivă. Nu o poate plăti. Iar în Finlanda sunt interzise donațiile

Camelia Smicală a scris pe Facebook că a primit o nouă amendă de la statul finlandez pe care nu o poate plăti. Prietenii au scris comentarii, oferindu-se să doneze bani în contul ei, dar românca le-a explicat că donațiile sunt interzise în Finlanda. În plus, termenul de plată (4 decembrie 2018 cu o notificare din 19 noiembrie) este prea scurt pentru a fi timp să mai strângă donații:


Vă anunț că am mai primit o factură de 3000 de euro de la statul finlandez, pe care nu am cum să o plătesc. Acea factură se adaugă la condamnarea mea de anul trecut.

S-au gândit că cele 20.000 de euro plătite anul trecut, plus cele peste 45.000 plătite pentru faptul că tatăl copiilor i-a amenințat (pe copii) cu inecul nu sunt de ajuns.

Conduc in fiecare zi 160 de km doar pentru a plăti amenzile pentru faptul că m-am încăpățânat să rezist. Vă reamintesc, că am fost condamnată deoarece 3 executori judecătorești mi-au rupt coastele și ne-au umplut de sânge în propria noastră casă, în baza unei hotărâri judecătorești dată fără proces, fără să fiu ascultată, fără să fiu anunțată despre acea hotărâre.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Executorii judecătorești au venit fără mandat, au refuzat să ne prezinte un document oficial și, conform legii finlandeze, nu aveau dreptul să ne atingă măcar cu un deget. În plus, când a venit poliția, chemată de către copiii, au furat copiii.

Hotărârea judecătorească ilegală a fost anulată un an mai târziu, însă copiii nu au fost înapoiați iar eu am fost condamnată pentru că am avut tupeul să cer dreptate pentru mine și pentru copiii mei. Condamnarea mea s-a făcut doar la judecătoria locală, fiindu-mi refuzat dreptul la apel (și deci la un proces echitabil) atât la tribunal, Curtea supremă și CEDO.

Toate instanțele superioare au refuzat apelul, fără să motiveze de ce. La fel a făcut și CEDO.

MAE are toate documentele, a avut reprezentant la proces și a văzut cum a decurs, a văzut toate cele 13 înregistrări video (nu doar pe cea care circula pe internet) și… ne anunță despre petrecerile aniversare.

MAE i-a transmis Cameliei Smicală să nu se întoarcă în țară, ca să nu fie arestată și copiii returnați Finlandei


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button