criza de sarcină

Bunătate.ro despre mămicile din Baia Mare care au sprijinit un centru pentru femei în criză de sarcină din București: „Mâini cu care mângâie Dumnezeu”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Mai multe mame din Baia Mare s-au unit pentru a ajuta femeile în criză de sarcină și familiile umeroase consiliate și sprijinite de Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa” din București. Scriitoarea Ioana Revnic povestește pe blogul ei, Bunătate.ro:

„Alina lucrează în Baia Mare. „Mămicile ei” sunt mamele copiilor pe care îi are în clasă. Iar Centrul de care-mi zicea e Centrul „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București, care sprijină femeile aflate în criză de sarcină.

Au trecut lunile. Eu am uitat să îi spun Alinei ce m-a rugat. Dar ea – a insistat. Și mi-a trimis un alt mesaj, cu nici două săptămâni în urmă. De atunci, Alina și aceste doamne pe care le vedeți în fotografia de la începutul articolului au pregătit daruri pentru 19 mame și un tătic aflați în grija Centrului Alexandra.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Au cumpărat lucruri de care era nevoie. Au ajutat cu bani la amenajarea unei camere și la plata întreținerii. Au trimis scrisori de încurajare. 

„Mi-aș dori să pot ajuta TOATE mămicile aflate în momente grele, sa își poată crește copilașii liniștite și așa cum este normal, fără lipsuri majore, cu zâmbetul pe buze și fără griji materiale. Tot ceea ce pot să îmi doresc” – i-a scris Alinei una dintre mamele din echipă 🙂 – „este să fie sănătoși cu toții, optimiști și fericiți!”

„Cred cu tărie că împreună putem schimba ceva în bine, dorindu-ne cu adevărat acest lucru. Mi-am dorit să fiu o mică piesă dintr-un mare joc de Lego pentru ca alături de mămici să aducem un zâmbet pe o față mult încercată. Cu o floare, într-adevăr, nu se face primăvară, dar un câmp întins de flori chiar poate aduce primăvara în jurul nostru, în inimile tuturor” – au fost gândurile altei doamne din Baia Mare.

„Mama mea a plecat de puțină vreme de printre noi, aș că mă bucur că am dăruit, din inimă, unei mame care cu adevărat are nevoie de puținul nostru.” (M. Ș.)

Darurile din Baia Mare au ajuns la Centrul Alexandra din București chiar înainte de 8 martie. Au umplut o cameră de acolo. Când le-am văzut, am rămas fără cuvinte. Ca de nu știu câte ori în ultimele două săptămâni, când Alina îmi dădea vești despre mamele care ajută niște necunoscuți aflați la peste 700 de kilometri distanță.

Am citit cândva o poveste despre o fetiță care, aflată pe malul mării după o furtună, arunca înapoi în apă stele de mare aduse de valuri pe țărm. Erau atât de multe, încât acopereau toată plaja. Un bărbat a trecut pe-acolo și, văzând-o, i-a spus că – oricum – nu le va putea salva toate. Soarta lor e pecetluită. De ce-ar continua să facă un lucru care e peste puterile ei? Atunci, copila a mai aruncat în mare o stea, zicându-i maturului că, iată, acesteia tocmai i-a schimbat viața.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button