dizabilităţi

Bucureştiul este cel mai accesibil oraş din Europa pentru persoanele în scaune cu rotile

de Redacția Stiripentruviata.ro

Bucureștiul este cel mai accesibil oraș european pentru persoanele imobilizate în scaune cu rotile, conform unui clasament realizat de motorul de căutare HomeToGo, informează Basilica.ro.

Topul a fost realizat în urma unei analize care a inclus peste 17 milioane de proprietăți listate pe site-uri precum Airbnb sau Booking.com.

Bucureştiul a înregistrat cel mai mare scor, 11,4% dintre proprietățile listate fiind accesibile pentru scaunele cu rotile.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Capitala României este urmată de Sofia (10.41%) şi Sarajevo (10.20%).

„Primele trei oraşe din top sunt toate din sud-estul Europei, o zonă care a înregistrat un aflux mare de turişti în ultimii ani. Aceste destinații viitoare sunt o alegere excelentă pentru cei cu nevoi de accesibilitate”, relatează Romanian Insider, care citează un comunicat de presă HomeToGo.

Ultima capitală în topul celor de la HomeToGo este Copenhaga. Capitala Danemarcei a obţinut un scor de 3,25%, în timp ce media europeană este de 7,7%.

HomeToGo este cel mai mare motor de căutare din lume pentru rezervarea de vacanțe. Motorul compară cazările, prețurile și facilitățile de la sute de site-uri de acest tip.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button