Bolivia respinge avortul: Legea recunoaşte dreptul la viaţă din momentul concepţiei

bolivia

 17 februarie 2014

Un judecător bolivian a decis că avortul este crimă şi că legea ţării recunoaşte „dreptul la viaţă din momentul concepţiei”.

Judecătorul Gualberto Cusi din Sucre, capitala constituţională a Boliviei, a decis cu privire la cererea făcută de Patricia Mancilla, membră a partidului socialist al preşedintelui Evo Morales, de a decriminaliza avortul.

În prezent, medicii şi persoanele particulare care fac avorturi în Bolivia riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 6 ani. În cea mai mare parte a Americii Latine, avortul rămâne delict penal.

Mişcarea pentru viaţă a întâmpinat cu căldură şi revenirea asupra legii avortului la cerere în Spania. Noua lege spaniolă votată în decembrie face accesul la avort mult mai strict.

Deşi presa internaţională a încercat să umfle protestul împotriva acestei legi, activiştii pentru viaţă au observat că reacţiile negative din presă au fost microscopice în comparaţie cu masivele demonstraţii publice împotriva avortului.

„Peste un milion de oameni au defilat împotriva legislaţiei care a liberalizat avortul şi au îndemnat opoziţia să-şi facă din abrogarea respectivei legi o prioritate. Partidul de guvernământ a inclus abrogarea legii printre promisiunile electorale şi, spre deosebire de guvernul irlandez, cel spaniol s-a ţinut de cuvânt”, a declarat Claire Molloy de la organizaţia irlandeză pentru viaţă Youth Defence.

„Protestatarii pro-avort nu au putut scoate în stradă nici măcar o zecime din numărul celor care au defilat împotriva avortului. E bine să vezi că guvernul mai ascultă şi de popor, nu numai de vocea elitelor.”

 

Sursă: Youth Defense

Traducere: Ştefana Totorcea

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. România: Cea mai mare rată a avortului şi mortalităţii materne din UE, pusă pe seama finanţărilor americane | Știri pentru viațăȘtiri pentru viață - 20.02.2014

    […] Surse: Abortion and Contraception in Romania, WHO – 2004; Life Site News; Population Research institute; România liberă; Gutmacher Institute; Washington Post; Realitatea; Cultura Vietii; Ştiri pentru Viaţă […]

  2. România: Cea mai mare rată a avortului şi mortalităţii materne din UE, pusă pe seama finanţărilor americane | GenesisLifeCenter - 03.03.2014

    […] Surse: Abortion and Contraception in Romania, WHO – 2004; Life Site News; Population Research institute; România liberă; Gutmacher Institute; Washington Post; Realitatea; Cultura Vietii; Ştiri pentru Viaţă […]

Lasă un răspuns