adopţie

Bogdan Chireac despre cazul Sorinei: „DNA nu cred că a început o anchetă. Acolo este cancerul și puroiul foarte greu de eradicat”

Jurnalistul Bogdan Chireac a subliniat luni seară la România TV că felul în care a fost instrumentat cazul de adopție al Sorinei relevă corupția profundă a sistemului judiciar – cel puțin în plan local, unde abuzurile și încălcarea legii au fost flagrante. Redăm mai jos declarația făcută de Bogdan Chireac la emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

„Cred că sunt două aspecte aici. Unul care o privește pe fetiță, care este victimă colaterală. Personal, nu știu să mă pronunț dacă viitorul acestei fetițe ar fi mai bun la New York sau la Baia de Aramă, dar prezentul este tragic.

În partea cealaltă am văzut fața hâdă, înspăimântătoare a unei părți din justiția din România. Astăzi am văzut-o pe șefa doamnei procuror Pițurcă spunând că dânsa de fapt ancheta un caz de răpire de persoană. Deci familia aceea a crescut copila, a șters-o la poponeț, ca să spun așa, șapte ani de zile, iar, prin niște mașinațiuni în justiție, au decăzut-o din drepturi și, brusc, copilul care stătea de șapte ani acolo era „răpit”. Și sechestrat. Și atunci a intervenit doamna procuror ca să o „elibereze” de la familia unde trăise șapte ani de zile.

Ce mă înspăimântă este că nimeni nu pare să bage în seamă – și DNA nu cred că a început o anchetă – vis-à-vis de felul în care familia aceasta a fost decăzută din drepturi, cum a fost mârșăvită cererea de adopție, sau cererile de adopție ale familiei respective.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deci acolo este cancerul și puroiul foarte greu de eradicat. Slavă Domnului că Bogdan Licu, Procurorul General interimar, a avut, zic eu, o atitudine impecabilă aici, spunând: «Opriți adopția!»”

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.

VIDEO integral al emisiunii de luni seară

https://youtu.be/7e1wqhasnCU


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button