Biserica ortodoxă cipriotă își va face propria rețea educațională, bazată pe morala creștină, iar activiștii LGBT cheamă în judecată ahiepiscopul pentru incitare la ură

Montaj foto: The Cyprus Weekly

Montaj foto: The Cyprus Weekly

Organizația LGBT (lesbiene – gay – bisexuali – transgen) cipriotă ACCEPT a calificat pe Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostom, ca persoană  care „urăște” și a cerut o anchetă pe seama comentariilor sale recente cu privire la dorința lui de a crea școli destinate să insufle copiilor morala tradițională, ortodoxă.
Într-un interviu la postul de televiziune MEGAONE, Arhiepiscopul a spus că Biserica intenționează să creeze în următorii ani propriul sistem școlar cu creșe, școli primare, gimnaziale și superioare. Întâistătătorul a identificat homosexualitatea ca fiind „o aberație și un păcat„, declarând că „acest lucru nu este ceva normal. Nu e natural„. În acest context, el a menționat că școlile propuse vor avea ca scop să formeze cetățeni cu o moralitate bună și „să deturneze copiii de la homosexualitate„.
Ca răspuns, ACCEPT a anunțat:
Vom raporta incidentul Procurorului General al Republicii, ca o încălcare a Codului penal cu privire la promovarea urii din cauza orientării sexuale, sau a identității de gen, și vom face toate observațiile pertinente
De asemenea, activiștii vor extinderea anchetei și la canalul de televiziune în cauză, pentru o așa-numită „promovare a mesajului rasist și a discursului urii„. 
Glasul Bisericii Ortodoxe cu privire la astfel de probleme este în general respectat în Cipru, deși această țară a trebuit să revizuiască legislația cu privire la drepturile omului atunci când a cerut intrarea sa în Uniunea Europeană.
Reprezentanții ACCEPT au proclamat:
Moralitatea și credința nu au nimic de-a face cu orientarea sexuală, identitatea de gen sau caracteristicile sexuale. O persoană poate fi totodată LGBT și să urmeze în același timp calea lui Dumnezeu și învățăturile sale. Să nu uitam, de asemenea, că Biserica ea însăși a fost creată, compusă și reprezentată de oameni cu propriile lor pasiuni (patimi).
Declarațiile Arhiepiscopul Hrisostom a răspuns explicând ceea ce le vorbește și studenților care se identifică drept homosexuali:
Îi învăț că ființele umane trebuie să învețe să lupte [împotriva patimilor, n. tr.]” și este același efort care îi plasează pe toți creștinii ortodocși pe calea vieții în Hristos.
Surse: The Cyprus Weekly:
http://in-cyprus.com/lgbti-group-call-for-legal-action-against-archbishop/
http://in-cyprus.com/archbishop-planning-anti-gay-schools-and-nurseries/
Traducerea: Român Ortodox în Franța

Citește și Forumul creștinilor LGBT din 2017 va avea loc la București. În 2016 a fost la Chișinău

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns