miracolul vieţii

UPDATED. Beyonce celebrează maternitatea la Premiile Grammy. Blogger: Oare numai copiii nenăscuți ai vedetelor sunt valoroși?

beyonce2

Prezentă pe scena ceremoniei de decernare a Premiilor Grammy, Beyonce, îmbrăcată în veșminte aurii, de regină, și încoronată cu diademă, a cântat despre naștere și maternitate, după ce, cu câteva săptămâni în urmă, când a anunțat că este însărcinată cu gemeni, declarase:

Am trei inimi.

Un fapt care a impresionat a fost și acela că înainte de apariția sa pe scenă, mama ei, Tina Knowles, a vorbit despre fiica sa, menționând că o prezintă publicului cu mândrie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La gala de decernare a Premiilor Grammy, albumul Lemonade al artistei Beyonce a câștigat premiul pentru Cel mai bun album urban. La discursul de acceptare a premiului, artista a declarat:

E important pentru mine să le arăt copiilor mei imagini care le reflectă frumusețea, pentru ca ei să poată crește într-o lume în care să se poată privi în oglindă – mai întâi prin intermediul propiilor familii, dar și la știri, la Super Bowl, la Jocurile Olimpice, Casa Albă sau Premiile Grammy – și să se vadă pe ei înșiși fără să se îndoiască de faptul că sunt frumoși, inteligenți și capabili. Aceasta îmi doresc pentru copiii de orice rasă. Și cred că este vital să învățăm din trecut și să ne recunoaștem tendința de a ne repeta greșelile.

Deși Beyonce este o susținătoare a controversatei rețele de servicii de avort Planned Parenthood din SUA, ea și-a exprimat și în 2013 gratitudinea pentru darul maternității, când a vorbit despre fetița sa mai mare, Blue Ivy, și despre o sarcină pe care a pierdut-o prin avort spontan:

Cuvintele nu pot exprima cum te simți când porți viață în tine.

Probabil că acest lucru l-a făcut pe cunoscutul blogger conservator Matt Walsh să precizeze într-un articol de opinie recent:

„Așa cum am menționat, sunt pe deplin de acord că sarcina este ceva minunat… Sarcina lui Beyonce este monumentală așa cum toate sarcinile sunt… O felicit din toată inima că în ea cresc două ființe umane, cum le felicit pe toate femeile care trăiesc binecuvântarea de a aduce viață pe lume. Dar o fac ca unul care recunoaște că viața din pântece este și că toate făpturile umane care cresc în pântecele tuturor femeilor gravide — fie ele celebre sau nu — sunt ființe umane.

Cultura noastră… pare dispusă să recunoască viața din pântecele femeii numai atunci când este vorba de pântecele unei femei celebre și mai ales dacă acea celebritate este Beyonce… Ați putea spune că e bine să celebrăm maternitatea chiar și așa. Dar mă tem că, deși pare să fie o excepție la cultura noastră pro-avort, această celebrare nu este decât un alt rezultat al ei. Cei de extremă stângă cred că bebelușii lui Beyonce sunt ființe umane nu pentru că toți bebelușii sunt ființe umane, ci pentru că aceștia sunt ai lui Beyonce. Nu are nimic de a face cu valoarea lor intrinsecă, ci cu valoarea lui Beyonce, care pare să fie mai mare decât a tuturor celorlalte forme de viață de pe Pământ la un loc. Așadar, relația acestor bebeluși cu Beyonce le conferă umanitate, o calitate de care majoritatea celorlalți bebeluși nu beneficiază.”

Sursa: LifeNews.com, ELLE.com, The Blaze

 

 

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button