Belgia: 25% dintre pacienţii cărora li s-a refuzat alimentarea artificială, au fost înfometaţi până la moarte, fără consimţământ

 belgia

de Wesley J. Smith, 24 martie 2014, LifeNews.Com

Dincolo de faţada de „compasiune” şi „alegere”, Belgia reprezintă esenţa culturii morţii.

Un studiu publicat în Jurnalul de Etică Medicală, a relevat faptul că aproape 25% dintre pacienţii cărora le-a fost refuzată alimentarea cu hrană şi apă prin sondă, au fost deshidrataţi până la moarte, fără consimţământul lor sau al familiei. Cităm din concluziile studiului:

„Rata de răspuns a celor chestionaţi a fost de 58,4%. Decizia de a renunţa la hrănirea şi hidratarea artificială a fost luată într-un procent de 6,6% din totalul deceselor (în 4,2% din cazuri decizia a fost menţinută, în 3,0% din cazuri a fost retrasă). A fi femeie, a suferi de boli ale sistemului nervos (incluzând demenţa) sau de boli maligne au fost cei mai importanţi factori ce ţin de pacient, asociaţi cu decizia de a renunţa la alimentarea şi hidratarea artificială.

Doctorii au indicat faptul că decizia de a renunţa la alimentarea şi hidratarea artificială a dus la scurtarea vieţii în 77% dintre cazuri. În 81% dintre cazuri nu a existat nicio consultare cu pacienţii, în special din cauza incapacităţii lor (comă sau demenţă). Familia, colegi doctori şi asistente au fost implicaţi în luarea deciziei în proporţie de 76%, 41%, respectiv 62%.”

Reţineţi, de asemenea, că studiul se bazează pe decesele din 2007. De atunci încoace, cultura morţii a pătruns până la oase societatea belgiană, aşa că nu aş fi surprins dacă situaţia actuală ar arăta chiar mai rău.

Sunt sigur că această practică este larg răspândită în eutanasia activă. Aşa cum am văzut în Olanda – unde eutanasia fără cerere şi consimţământ este un lucru comun şi care nu atrage pedepse – odată ce uciderea este acceptată ca fiind un răspuns viabil la suferinţa umană, „alegerea” este din ce în ce mai puţin o realitate.

Notă: Weslez J. Smith, J.D., este consultant special la Centrul pentru Bioetică şi Cultură şi avocat bioetician. Human Exeptionalism este bloggul său.

Traducere: Miruna Ionescu

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.