familie

BBC: Numărul victimelor violenţei domestice din Marea Britanie este cel mai ridicat din ultimii cinci ani

Anul trecut, 173 de persoane au fost ucise în omucideri asociate cu violenţa domestică, cu 32 mai multe decât în 2017. Cifrele colectate de BBC de la cele 43 de poliţii locale din Regatul Unit arată că în 2014 au fost înregistrate 165 de cazuri de violenţe domestice soldate cu moartea victimei, în 2015 – 160, în 2016 – 139 şi 141 în 2017.

Marea majoritate a victimelor acestor crime au fost femei. Astfel, în Anglia şi Ţara Galilor, în perioada aprilie 2014 – martie 2017, în circa trei sferturi dintre cazurile de violenţă domestică soldate cu decesul victimelor, acestea din urmă au fost femei, suspecţii fiind predominant bărbaţi – parteneri, foşti parteneri sau membri de familie.

BBC a examinat şi primele 100 de cazuri de omucidere din 2019, în majoritatea fiind deja formulate acuzaţii, iar o cincime au fost comise de un partener, fost partener sau membru de familie.

Creşterea remarcată a numărului de decese în urma violenţei domestice are loc în pofida unui efort major al guvernului de a combate acest fenomen.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Fostul premier britanic Theresa May a făcut o prioritate din lupta împotriva violenţei domestice încă de când era ministru de interne, iar actualul premier Boris Johnson a confirmat că guvernul britanic va introduce la reîntrunirea parlamentului o nouă lege vizând combaterea acestor „crime îngrozitoare”.

Subsecretarul de stat parlamentar Victoria Atkins a amintit la rândul ei că în legislaţia britanică există şi un Mecanism de dezvăluire a violenţei domestice, care permite oricărei persoane să se informeze de la poliţie dacă partenerul său are un trecut de violenţă domestică – aşa-zisa Lege a Clarei, numită după o tânără ucisă de un bărbat cu astfel de antecedente.

„Astfel de cazuri ne amintesc de impactul devastator al abuzurilor domestice şi suntem hotărâţi să facem şi mai mult pentru apărarea victimelor şi aducerea făptaşilor în faţa justiţiei”, a menţionat Atkins.

Sursă: blacknews.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button