familiesarcină

Banner pro-viață interzis de autorități în Canada în urma plângerilor activiștilor pro-avort

Autoritățile din Kelowna, oraș din provincia canadiană Columbia Britanică, au interzis un banner pro-viață, aflat pe autostrada West Kelowna, în urma plângerilor activiștilor pro-avort. Bannerul, finanțat de organizația pro-viață Kelowna Right to Life Society înfățișa o femeie în două ipostaze, în stadiu avansat de sarcină și ținând în brațe un nou-născut, cu mesajul „dreptul nostru la viață nu depinde de locație”, cu trimitere la faptul că pe teritoriul Canadei avortul nu are nicio restricție, fiind permis în orice moment al sarcinii, chiar și înainte de naștere.

Există în schimb un ghid de norme și practici medicale care recomandă avortul după săptămâna 23 de sarcină doar în cazul unor „grave anomalii la copil” sau „situații clinice excepționale”. Respectarea acestor norme este la latitudinea spitalelor și clinicilor nefiind reglementată de vreo lege. Astfel, sunt destule cazurile în care femei însărcinate care au depășit săptămâna 23 de sarcină apelează la mai multe spitale până să găsească unul dispus să efectueze avortul. Cel mai mediazat a fost în 2016 când o femeie în săptămâna 35 de sarcină a fost refuzată de 2 spitale, dar până la urmă a găsit un al treile spital care a efectuat avortul.

La aceasta se referea mesajul. Cu toate acestea organizația pro-viață a fost somată să înlăture bannerul pe motiv că „induce în eroare cu privire la avorturile la terment avansat în Canada”. În somație autoritățile spun că „se întâmplă extrem de rar în Canada ca avorturile să fie efectuate în stadiu avansat de sarcină, iar atunci când se întâmplă, cu siguranță nu este la solicitarea femeii însărcinate”. Consiliul local din Kelowna a calificat bannerul ca „ofensator la adresa femeilor care au avut sau intenționează să aibă avort”. Nu știm cum bannerul poate „induce în eroare” când datele statistice arată altceva și chiar ministrul sănătății din provincia Quebec declară că „legal în Canada orice femeie are dreptul la avort în orice moment până la nașterea copilului, iar aceasta este o decizie a Curții Supreme”. Având în vedere că spațiul pentru banner are chiria plătită pentru încă 6 luni, Kelowna Right to Life Society lucrează la un nou banner al cărui mesaj va fi acela că și bărbații sunt afectați de avorturi.

Sursă: lifenews.com

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button