Avorturi regretate: „Timp de ani de zile, mama a avut aproape noapte de noapte acelaşi coşmar” / Mărturii despre criza de sarcină #39

Cel mai important lucru pentru mine azi este să sprijin femeile însărcinate să-și nască și să-și crească copiii. Dar nu vreau să scriu aici povestea mea, ci o altă poveste care m-a influențat, totuși, în mod mai mult sau mai puțin direct. Sunt sigură de asta.

Cu câţiva ani în urmă, mama mi-a povestit că, timp de ani de zile, a avut aproape noapte de noapte acelaşi coşmar care o făcea să se trezească cu o transpiraţie rece şi cu bătăi accelerate ale inimii.

Visa că aude din dulap scâncete de copil şi, deschizând dulapul, vedea multe cutii de pantofi în care se aflau, ca în nişte sicrie, copii mici aproape morţi, slabi, sfârşiţi de foame.

S-a întâmplat că, odată, i-a mărturisit soacrei ei despre numeroasele sale avorturi, despre acest coşmar şi starea ei de zbucium sufletesc

Bunica a dojenit-o, dar a încredinţat-o că vor trece coşmarurile, căci va plăti 40 de slujbe să fie pomenită în Sfânta Liturghie pentru iertare de păcate.

Într-adevăr, la sfârşitul celor 40 de liturghii, mama a simţit o uşurare şi o rărire considerabilă a frecvenţei visului.

Poate vă întrebaţi de ce nu a mers mama la Biserică, de ce nu a sfătuit-o bunica să meargă la spovedit, să caute un duhovnic. Pentru că mama era reformată nepracticantă.

După ce a ieşit la pensie, a găsit pace şi linişte sufletească în biserica ortodoxă din satul în care s-a retras. Însă, după un timp, a realizat că îi lipsea ceva foarte important: nu se putea spovedi şi împărtăşi cu Sfântul Trup şi Sânge al Mântuitorului. S-a hotărât să se boteze.

Deşi prin taina botezului îi erau iertate toate păcatele de până atunci, mama şi-a dorit să se spovedească la preotul din sat pentru ca acesta, devenindu-i duhovnic, să o cunoască mai bine.

În noaptea care a urmat primei ei spovedanii şi împărtăşanii, mama visează ceva: se deschide uşa casei şi, într-o lumină orbitoare de vară, intră un grup mare de tinere fete şi băieţi, toţi cam de 18 ani. Mama simte că aceştia sunt copiii ei. Din grup se desprinde un băiat care îi spune: „Suntem copiii tăi, mamă. Nu te speria. Am venit să-ţi spunem că te-am iertat”.

Bun eşti, Doamne, bun!

O.M., Cluj-Napoca
Sursa: AvorturiRegretate.ro

Citește mai multe mărturii despre criza de sarcină


Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii
sau îndemnând persoanele cunoscute
care au trecut prin criză de sarcină să trimită mărturii la 101marturii@gmail.com

Mărturiile se vor publica la FemeiFericite.com sau AvorturiRegretate.ro
Numele și datele personale nu vor fi făcute publice decât la cerere.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns