Avort Zero – 7 octombrie, Spania


„Avort Zero” este o mişcare fondată în Spania în anul 2008, după ce Ministrul pentru Egalitate, Bibiana Aido, a anunţat o lege prin care avortul urma să devină gratuit. În acest context un grup de cetăţeni au decis să facă tot ce le va sta în putinţă pentru stoparea fenomenului avortului. Iniţiativa a fost susţinută de sute de cetăţeni care au trimis mesaje şi idei referitoare la planul de acţiune al campaniei.Numele „Dreptul la viaţă” şi imaginea sa, o inimă zâmbind pe fond roşu, este deja o referinţă pentru societatea şi mass-media locală, colaborând şi cu alte instituții pentru organizarea manifestaţiilor de sprijin pentru dreptul la viaţă.


Cu toate că în 2010 „legea Aido” a fost aprobată datorită principiilor ideologice promovate de Guvern, mişcarea continuă să crească şi să acţioneze în societate. Există zeci de reţele locale răspândite peste tot în Spania şi în afara ei, care continuă activitatea de conştientizare şi influenţare a societății.


Pe 7 octombrie are loc Marşul Internaţional pentru Viaţă în 100 de oraşe din 40 de provincii. Lista completă cu toate locurile unde vor avea loc manifestări este disponibilă aici.


Mai jos sunt enunţate cele 10 motive pentru care oamenii sunt invitaţi să participe la marş:


1. Pentru că vreau o lege care să protejeze cu adevărat dreptul la viaţă şi să ofere un sprijin real pentru ca femeile să aibă copii. Nu vreau o altă lege pentru avort, ci o lege pentru îngrijirea vieţii umane în stadiul ei cel mai vulnerabil.

2. Pentru că avortul este o parte a crizei,  şi nu o problemă separată. Nu ieşi din criză aruncând în fiecare an 113.000 de fiinţe umane într-o groapă comună.

3. Deoarece reacția spaniolilor față de avortul revine tuturor societăţilor deschise, cer guvernului meu să fie curajos şi să ia o hotărâre istorică pentru protecția drepturilor omului.

4. Pentru că sunt parte dintr-o mișcare a cetățenilor, care au convins reprezentanţii noștri să vorbească despre avort în programele electorale. Este timpul să le reamintim de angajamentul lor și să le cerem să protejeze dreptul la viaţă.


5. Pentru că vreau ca în țara mea să fie pe 7 octombrie un manifest pentru dreptul la viață care să fie auzit în toată lumea. Mulți oameni din diferite țări vin la 7-Octombrie pentru a sprijini societatea spaniolă în momentul decisiv de reformă al Legii avortului.

6. Pentru că vreau ca avortul să fie eliminat, așa cum a fost sclavia şi aşa cum va fi pedeapsa cu moartea. Primul pas este de a abroga Legea Avortului, pentru că este nedreaptă, crudă și neconstituțională.

7. Pentru că milioane de oameni din întreaga lume se uită la noi cu speranță: dacă industria avortului în Spania este învinsă, mai devreme sau mai târziu va fi învinsă și în alte țări democratice.

8. Pentru că în luna octombrie este Ziua internațională împotriva pedepsei cu moartea și eu sunt împotriva pedepsei cu moartea.

9. Deoarece eliminarea avortului eugenic, aşa cum a anunțat ministrul justiției, este valoroasă și necesară, dar nu suficientă. Nici un număr de avorturi nu este rezonabil: nici 113.000, nici 200, nici 500, nici 65, nici 1.238. Avort Zero!

10. Pentru că e în mâinile mele, și în cele ale tale, să obţinem pe 7 octombrie promisiunea guvernului printr-o lege care să protejeze dreptul la viaţă şi să recunoască maternitatea ca pe un bun social. Am semnat deja declarația Avort Zero și pe 7 Octombrie voi ieși în stradă pentru a proclama dreptul la viață.


*

Manifiesto 

Petición Aborto Cero

Excelentísimo Sr. Presidente del Gobierno:

Ante la preocupante situación del aborto en España, le ruego que considere los siguientes hechos:


 1. La ciencia demuestra que desde el momento de la fecundación la mujer se convierte en madre de un nuevo ser vivo humano, con código genético propio, único e irrepetible.
 2. El aborto supone  la muerte cruel y violenta de un ser humano.
 3. El aborto se cobra siempre dos víctimas: el hijo que muere y la madre que lo sufre.
 4. El aborto supone un negocio multimillonario que beneficia a unas pocas personas, que se lucran a costa de la muerte de otros, en la mayor parte de los casos con dinero público.
 5. En España se permite eliminar, entre otros, a aquellos seres humanos que no han alcanzado las 14 semanas de gestación o a los que no cumplen determinados criterios de “calidad”.
 6. La ley actual en España convierte el aborto en un derecho de la mujer
 7. Ante todo lo anterior, le pido que:
 •  

  Derogue la ley del aborto y promueva una legislación que proteja la vida desde el momento de su concepción

 • Promueva una ley integral de apoyo a la maternidad
 • Fomente la adopción y cree un plan de adopción nacional ágil y eficaz
 • Haga pedagogía pública contra el aborto, desarrollando para ello un plan integral en todos los ámbitos y muy especialmente en el de la sanidad y la educación
 • No destine fondos públicos a iniciativas que atenten contra la vida humana en cualquiera de sus fases.

Con la firma de esta petición me comprometo a trabajar para conseguir el objetivo de ABORTO CERO en España.

1

Lista de adhesiones (341): http://abortocero.org/adhesiones/

*

Proiectul de lege privind înfiinţarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină NU interzice avortul, ci sprijină femeia, copilul și familia!

Citițaici textul proiectului.

Susţineţi acest proiect scriindu-le celor care pot lua o poziţie publică în această privinţă.

Cei care doresc să traducă din limba engleză mărturii ale femeilor care au trecut prin criza de sarcină sunt rugaţi să scrie un mail la adresa blog.stefania1@gmail.com. Dacă aţi trecut printr-o situaţie similară cu cele prezentate până acum şi puteţi da mărturie despre acest fapt scrieţi-ne pe aceeaşi adresă.


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.