criza de sarcină

Avort? Nu! Ci win-win-win! / Revista „Pentru Viață” nr. 6, Primăvara 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”

16730375_1103056769824117_8682743202916705705_n

O poveste de la centrul pentru criza de sarcină Pregnancy Crisis Service din Singapore

Povestea de viață din această pagină este unul dintre cazurile de criză de sarcină finalizate cu win–win–win la Pregnancy Crisis Service din Singapore.

PCS este un centru pentru sprijinirea femeilor în criză de sarcină care funcționează non-stop, 24/7, tot timpul anului. Centrul a fost deschis în 1985 și sprijină femeile care se confruntă cu o sarcină nedorită, neașteptată sau cu probleme.

De ce există centrul? „Give life a chance” („Dă vieții o șansă”) este răspunsul și îndemnul pe care îl adresează tuturor femeilor în criză de sarcină:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Viața este prețioasă și frumoasă, și așa ești și tu și viața pe care o porți. Criza de sarcină cu care te confrunți poate să fie prilejul unei transformări în viața ta. Așa cum Roger Crawford spunea, „provocarea în viață este inevitabilă, dar înfrângerea este opțională”. Nu ești singură, noi suntem aici pentru a te sprijini să iei o decizie care nu este ușoară. Această decizie îți va afecta viața pentru totdeauna. Dă vieții o șansă — dă-ți ție o șansă! Decizia pe care o iei va trebui să fie astfel încât să fii bucuroasă de ea când te vei uita înapoi pentru 5/10/15/20 de ani.”

Credeam că sunt cea mai norocoasă fată din lume atunci când l-am întâlnit pe Tom și m-am îndrăgostit de el. Aveam 27 de ani la acea vreme și petreceam împreună momente absolut minunate, cum erau, de exemplu, vacanțele împreună. Eram convinsă că vrea să se căsătorească cu mine, însă lucrurile au început să se schimbe după ce am avut confirmarea că sunt însărcinată în 12 săptămâni.

Când am ajuns în biroul doctorului, am putut să văd imaginea bebelușului meu la ecograf și eram atât de fericită la gândul că sunt mamă. Tom a fost tăcut pe tot parcursul controlului, dar și după ce am plecat de la clinică. L-am întrebat ce părere are, însă el a continuat să păstreze tăcerea.

Eram devastată la gândul că el, de fapt, nu își dorea acest copil. Am încercat să-mi spun că probabil totul se întâmplase mult prea repede pentru el și că va trebui să-i acord mai mult timp de acomodare. L-am lăsat să se liniștească, însă tăcerea lui a continuat pentru încă o săptămână.

Am încercat să-l conving pe Tom să ne căsătorim și să păstrăm bebelușul. Mi-a spus că nu este pregătit să devină tată, deocamdată. Începeam să fiu tot mai disperată și îmi era teamă, pentru că burtica începuse să-mi crească și să devină din ce în ce mai evident faptul că eram însărcinată. Mi-am pierdut uzul rațiunii și am început să-l ameninț pe Tom sub diferite forme, de la sinucidere până la părăsire, ceea ce a înrăutățit și mai mult situația între noi doi.

În final am ajuns pentru consiliere la centrul de sprijin în criza de sarcină Pregnancy Crisis Center unde ne-am întâlnit cu o doamnă consilier specializată pe această problemă.

Tom dorea ca doamna consilier să mă convingă pe mine că nu era necesar să ne căsătorim doar pentru că eram însărcinată și că oricum vom putea avea copii și mai târziu. Adică să fac avort. Eu căutam o soluție reală de la consilier, întrucât eram total împotriva avortului, dar, în același timp, nici nu mă vedeam în stare să cresc un copil singură, fără un tată, și să provoc rușine familiei mele.

Consiliera ne-a ajutat foarte mult, pentru că ne-a lăsat pe fiecare în parte să vorbim, să ne spunem punctul de vedere, iar apoi a discutat cu noi separat. A înțeles gândurile noastre, sentimentele și planurile. Ne-a făcut să realizăm că exista un contratimp, o nepotrivire de moment în planurile noastre, dar că, în final, ne doream aceleași lucruri de fapt.

Ne-a provocat să abordăm subiectul dintr-o perspectivă diferită, astfel încât să ajungem la o situație în care toate părțile să aibă de câștigat. Și, pentru a nu mai lungi povestea, la scurt timp după sesiunea de consiliere Tom m-a cerut de soție, iar eu am acceptat cu inima plină de bucurie. Am știut că acum își dorea acest lucru și nu o făcea doar pentru că era forțat de împrejurări. Și nu a fost o situație din care doar noi doi am avut de câștigat, ci a fost o situație din care toți trei am câștigat, inclusiv bebelușul nostru: win–win–win!

Prelucrare după pregnancycrisis.sg/sharing-the-secret

Citește integral revista aici: A apărut revista „Pentru Viață” nr. 6, Primăvara 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button