adopţie

Avocatul familiei Șărămăt: „Cred că încearcă să ne pună în postura de a nu avea acces la justiție, mutând copilul dintr-o parte în alta”

În 27 iunie, ieșind de la prima înfățișare la Judecătoria Drobeta Turnu-Severin, unde trebuia să se judece, la cererea Procurorului General al României, interzicerea ieșirii din țară a Sorinei, Victor Dumitrică, avocatul familiei Șărămăt a făcut câteva declarații.

El a spus că i se pare evident că soții Șărămăt sunt de rea credință în acțiunile lor și că Sorina este mutată de familia adoptivă dintr-o locație în alta, ceea ce pune justiția în imposibilitatea de a stabili care instanță are în competență soluționarea cazului.

„Cred că încearcă să ne pună în postura de a nu avea acces la justiție, mutând copilul dintr-o parte în alta, aspect ce atrage pe rând necompetența instanțelor învestite cu soluționarea cererilor de ordonanță președențială.”

Victor Dumitrică, avocatul familiei Șărămăt

Avocatul afirma în 27 iunie că fata e plimbată de la Craiova la Câmpina și apoi la București și tot așa.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În plus, pentru a trage de timp, soții Săcărin au trimis prin fax, cu cinci minute înainte de începerea sesiunii din instanță, o cerere reconvențională, solicitând să fie despăgubită pentru perioada cât stă în România, pentru că nu își poate lua salariile și are și alte cheltuieli de întreținere. Ei nu au depus însă înscrisuri doveditoare, nici nu au timbrat cererea.

VIDEO

Lucian Davidescu: Care e miza? Cazul Sorina va decide soarta Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Avocatul soților Șărămăt o acuză pe Gabriela Coman că acoperă falsul în acte și conflictul de interese de la DGASPC Mehedinți, care a lucrat ilegal și exclusiv în interesul adoptatorilor internaționali

Nu e vina asistenților maternali că sunt săraci. Sunt oameni. Copiii îi consideră părinți

Luis Lazarus: Stenogramele „întâlnirilor de potrivire” între familia Săcărin și Sorina

FB i-a închis Sorinei Matei și al treilea cont. Liviu Mihaiu cere preluarea masivă a subiectelor ei. Narcisa Iorga: „O foarte gravă cenzură”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


One Comment

  1. Corect ar fi ca Sorina sa stea pe teren neutru până la soluționarea cazului ! Cum își permit acești oameni sa încalce legile statului și sa fie liberi ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button