Avertismente de la un renumit specialist în tratamente de fertilitate

fertilizare

de Shannon Roberts, 13 martie 2014, MercatorNet

Renumitul Lord Winston de la Spitalul Hammersmith din Londra, cel care a îmbunătăţit metoda de fertilizare in vitro şi a prezentat emisiuni de ştiinţă popularizată realizate de BBC, a vizitat luna trecută şcolile din Noua Zeelandă, pentru a educa elevii în legătură cu infertilitatea şi pericolele ce apar în urma amânării îndelungate a deciziei de a avea copii.

Este interesant – şi oarecum ironic – faptul că acest expert în fertilitate, unul dintre pionierii procedurii de fertilizare in vitro, a atenţionat că dezvoltarea rapidă a tehnologiilor din domeniul reproducerii determină o anumită indiferenţă a oamenilor faţă de conceperea propriilor copii.

El a arătat că multe dintre aceste tehnologii nu sunt, în realitate, suficient de eficiente şi nu pot învinge natura sau opri ritmul ceasului biologic. A mers chiar până acolo încât să susţină ideea conform căreia industria reproducerii asistate este din multe puncte de vedere imorală, având ca efect distrugerea sufletească a cuplurilor tinere, care, în disperarea lor de a avea copii, ajung să-şi pună ipotecă pe case, pentru a-şi putea permite costul extrem de mare al tratamentului.

Intervievat de televiziunea naţională din Noua Zeelandă, el a afirmat că doreşte să-i facă pe oameni să conştientizeze declinul rapid al fertilităţii femeilor şi al biologiei reproducerii. El a mai comentat şi cu privire la necesitatea ca însăşi comunităţile să aibă mai multă grijă de oameni şi de familii şi să le sprijine pentru a putea aduce pe lume copii la momentul potrivit. El a numit această abordare mai degrabă “holistică”, decât strict ştiinţifică.

El a mai spus că relaţiile stabile sunt extrem de importante şi au ca rezultat o creştere mai bună a copiilor. A mai subliniat şi faptul că tratamentele de fertilitate funcţionează doar în anumite limite. Datorită succeselor pe care le-a avut uneori, fertilizarea in vitro le-a dat multor cupluri false speranţe, deoarece, a spus expertul, în realitate procedura are o rată foarte scăzută de succes la femeile de peste 35 de ani.

Lord Winston, care în trecut mai făcuse referiri la existenţa Divinităţii, a afirmat în timpul vizitei sale în Noua Zeelandă că modificarea genelor embrionilor umani este “o acţiune foarte periculoasă” – afirmaţii extrem de interesante în contextul în care provin de la o persoană care a condus cercetări în domeniul reproducerii asistate.

El a susţinut că schimbarea mediului în care trăieşte pruncul în pântece este o alternativă mult mai sigură şi mai eficientă decât alterarea genetică a acestuia. El a argumentat aceasta prin faptul că cercetările privind alimentaţia şi starea psihică a mamei în timpul sarcinii demonstrează o influenţă mai mare decât orice asupra dezvoltării cognitive a fătului. O influenţă mare o are şi îngrijirea sănătăţii mamei – aspect pe care Noua Zeelandă îl abordează foarte serios.

Într-o lume atrasă de remedii rapide, este încurajator să vedem că cineva revine asupra cauzelor iniţiale ale unei probleme şi că alege o abordare holistică, mai ales în ceea ce priveşte o problemă esenţială, precum naşterea de copii.

Foto: www.freedigitalphotos.net

Te-ar mai putea interesa şi:

Oamenii nu ar trebui să se joace de-a Dumnezeu: Copii modificaţi genetic, cu cel puţin trei părinţi
Statele Unite: 2012 a fost anul cu cei mai mulţi copii concepuţi în eprubetă
Roadele perverse ale fertilizării in vitro
Bebeluş din Vancouver va avea trei părinţi conform noii legi a familiei
Marea Britanie: 127 de copii concepuţi in vitro pe bani publici ucişi prin avorturi decontate tot din bani publici
Fertilizarea in vitro: probabilitate dublă de a da naştere unui copil mort

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.