familie

Autoritățile finlandeze le aplică represalii copiilor Cameliei Smicală după demonstrațiile recente de sprijin care au avut loc în România

18581566_825953800892369_5401940887957730442_n

Victor Roncea, 22 mai 2017, ActiveNews.ro

Pe 21 mai 2017 au avut loc manifestații în România, prin care se cerea Finlandei returnarea copiilor cetățeni români ai Cameliei Smicală. Imediat după începerea lor, Mihai, băiatul de 12 ani al acesteia, a fost luat de la casa de plasament din Tampere și transportat la o casă de copii „cu probleme de adaptare”, izolată într-o pădure, la 100 km de oraș, unde nu există acces la o instituție de învățământ publică. Seara a fost adus înapoi cu explicația că „acolo va ajunge”.

Ministerul de Externe al României a recunoscut într-un documentar al situației transmis ActiveNews și ulterior opiniei publice, în preambulul demonstrațiilor de solidaritate de ieri, că nici ambasadorul nici consulul nu au mai avut acces la cei doi copii, deși aceștia sunt cetățeni români.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În acest moment Finlanda, stat UE, la fel ca și România, încalcă mai multe Convenții europene în materie de drepturi parentale și ale copilului cât și articole din Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi s-a deplasat azi în Finlanda, pentru a o încuraja pe Camelia-Mihaela Smicală. Contactat de ActiveNews, ierarhul Bisericii Ortodoxe Române și-a exprimat dorința de a-i vedea la rândul său pe cei doi copii, ca fii duhovnicești ai Bisericii naționale. Le va fi oare refuzat copiilor și acest drept inalienabil, dreptul la credință? Rămâne de văzut.

Ierarhul român a încurajat-o pe femeia îndurerată, rugându-se pentru izbăvirea din necazuri a familiei sale și pentru copiii săi, Johan-Mihai și Maria-Alexandra. Părintele Episcop Macarie a îndemnat-o pe mamă să își pună nădejdea în Hristos și în Maica Domnului, aducând aminte de cazuri similare care, în cele din urmă, au avut un deznodământ pozitiv. De asemenea, ierarhul a apreciat că recentele manifestații de solidarizare cu Camelia-Mihaela Smicală nu vor rămâne fără ecou:
Nu trebuie abandonată lupta și nici pierdută nădejdea, ci înmulțită rugăciunea și continuate, pe toate căile, demersurile de remediere a situației.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button