Austria este cel mai nou exemplu că legalizarea parteneriatelor civile duce la legalizarea „căsătoriei” homosexuale

Andrei Iosif, Stiripentruviata.ro, 8 decembrie 2017 – Pornind de la cazul a două femei lesbiene, Curtea Constituţională a Austriei a dat o decizie care va permite cuplurilor de acelaşi sex să se „căsătorească” începând din 2019.

În 2010 a fost legalizat parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex. Iar acum, ceea ce era de așteptat s-a întâmplat: Curtea a constatat că, deoarece instituţia parteneriatului civil este similară până la identificare cu cea a căsătoriei, ar fi o discriminare să li se refuze acestor cupluri accesul şi la instituţia căsătoriei. Cu alte cuvinte, a observat ceea ce orice om ar putea vedea limpede, dar mișcarea homosexuală nega cu înverșunare: parteneriatul civil este aceeași Mărie cu altă pălărie, raportat la „căsătoria” homosexuală.

Pentru a fi și mai clar că parteneriatele civile homosexuale țintesc nu doar instituția căsătoriei, ci și instituția adopției, avocatul lesbienelor a invocat și argumentul că ele au nevoie de căsătorie pentru a putea adopta copii, așa cum cuplurilor căsătorite de acelaşi sex deja „li se permite să adopte copii şi să acceseze formalităţile pentru reproducere medicală asistată”.

Secretarul General al Partidului Libertăţii din Austria, care se opune „căsătoriei” între persoanele de același sex, a declarat că sentinţa „tratează egal lucruri care nu sunt egale”. Partidul Poporului din Austria (ÖVP), care se află în negocieri cu Partidul Libertăţii pentru formarea unui guvern, se opune „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex.  Conferinţa Episcopilor Catolici din Austria a declarat despre căsătorie că „ar trebui să fie rezervată exclusiv pentru cuplurile de sex opus” datorită naturii unice a relaţiilor complementare faţă de alte forme de convieţuire.

Dar nu majoritatea hotărăște. Ceea ce s-a întâmplat în Austria este cel mai nou exemplu de cum, odată acceptat piciorul în ușă al ideologiei homosexuale, votul poporului nu mai este relevant: mai devreme sau mai târziu, ușa se va deschide larg pentru instituții în contradicție cu întreaga dezvoltare a societății.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.