opinii

Austria este cel mai nou exemplu că legalizarea parteneriatelor civile duce la legalizarea „căsătoriei” homosexuale

de Andrei Iosif

Pornind de la cazul a două femei lesbiene, Curtea Constituțională a Austriei a dat o decizie care va permite cuplurilor de același sex să se „căsătorească” începând din 2019.

În 2010 a fost legalizat parteneriatul civil între persoanele de același sex. Iar acum, ceea ce era de așteptat s-a întâmplat: Curtea a constatat că, deoarece instituția parteneriatului civil este similară până la identificare cu cea a căsătoriei, ar fi o discriminare să li se refuze acestor cupluri accesul și la instituția căsătoriei. Cu alte cuvinte, a observat ceea ce orice om ar putea vedea limpede, dar mișcarea homosexuală nega cu înverșunare: parteneriatul civil este aceeași Mărie cu altă pălărie, raportat la „căsătoria” homosexuală.

Pentru a fi și mai clar că parteneriatele civile homosexuale țintesc nu doar instituția căsătoriei, ci și instituția adopției, avocatul lesbienelor a invocat și argumentul că ele au nevoie de căsătorie pentru a putea adopta copii, așa cum cuplurilor căsătorite de același sex deja „li se permite să adopte copii și să acceseze formalitățile pentru reproducere medicală asistată”.

Secretarul General al Partidului Libertății din Austria, care se opune „căsătoriei” între persoanele de același sex, a declarat că sentința „tratează egal lucruri care nu sunt egale”. Partidul Poporului din Austria (ÖVP), care se află în negocieri cu Partidul Libertății pentru formarea unui guvern, se opune „căsătoriei” între persoane de același sex.  Conferința Episcopilor Catolici din Austria a declarat despre căsătorie că „ar trebui să fie rezervată exclusiv pentru cuplurile de sex opus” datorită naturii unice a relațiilor complementare față de alte forme de conviețuire.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dar nu majoritatea hotărăște. Ceea ce s-a întâmplat în Austria este cel mai nou exemplu de cum, odată acceptat piciorul în ușă al ideologiei homosexuale, votul poporului nu mai este relevant: mai devreme sau mai târziu, ușa se va deschide larg pentru instituții în contradicție cu întreaga dezvoltare a societății.

Citește mai multe articole de Andrei Iosif


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button