avort

Atitudinea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române față de avort, comentată online

Foto: Patriarhia.ro
Foto: Patriarhia.ro

Un cuvânt de învățătură al Preafericitului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a stârnit reacții pe Internet. Cititorii s-au contrazis pe site-ul adevarul.ro, într-un schimb de mesaje care caracterizează perfect cele două atitudini ce se confruntă când vine vorba despre chestiunea avortului.

Un cititor pe nume Paun Al a comentat:

Nici Preafericitul și nici cei ce nu fac copii nu ar trebui să-i îndemne pe ceilați să facă copii. Trăiesc în mizerie, sau departe de părinții lor o mulțime de copii ce s-au născut în această epocă a „capitalismului de cumetrie”. Mai bine i-ar ajuta biserica și cei ce dau sfaturi la alții să facă copii, pe cei de acum, ai căror părinți nu au posibilități materiale să-i crească, sau sunt plecați departe de casă… La sfaturi ne pricepem toți . Mai nou, copiii se fac citind… acatiste ? 🙂

Replica nu a întârziat, sub forma unui comentariu de la Paslaru Oana:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Patriarhul, înainte de a fi patriarh, este preot. Unul dintre motivele pentru care preoții insistă atât de mult pe problema avortului este că ei află de nenumărate ori cum arată fața nevăzută a avortului: depresii, infertilitate, despărțiri, boli, chiar sinucideri. Dacă noi mai discutăm cu câteva persoane care au făcut sau au îndmnat să se facă avort (bărbații sunt specialiști la asta…), preoții discută cu foarte multe astfel de persoane și discută și în preajma avortului sau a deciziei de a lăsa copilul să se nască, și după ani și ani, când, de multe ori, femeile și bărbații își dau seama că au făcut cea mai mare greșală a vieții lor alegând avortul. Din același motiv în general oamenii mai în vârstă sunt mult mai hotărâți împotriva avortului decât tinerii: au simțit consecințele avortului în viața lor și nu se mai lasă păcăliți de discursuri care promit că avortul va rezolva toate problemele. Și asta se întâmplă și cu cei care erau bătrâni în 60, și cu cei care erau bătrâni în 90, și cu cei care sunt bătrâni azi și o să se întâmple și cu cei de azi care vor fi bătrâni peste câteva decenii. Avortul înlocuiește o serie de probleme cu una care este mai gravă decât toate: luarea vieții unui om.

Sursa: Adevarul.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button