Asociaţia anti-drog din Rusia lansează un post TV pe internet pentru persoanele dependente

drug-television-russia-rehab.si
Articol publicat în Russia Today, 5 iunie 2015, autor Oleg Zoloto

Iniţiatorii canalului web TV “Reabilitare” mărturisesc că scopul lor este de a le arăta dependenţilor de droguri că nu sunt singuri şi că au şanse reale să revină la o viaţă normală.

Yuri Krupnov, preşedintele Asociaţiei Naţionale Ruse a Centrelor de Recuperare a afirmat la Izvestia daily că începând cu octombrie 2015, noul post TV va emite pe Internet 24 de ore pe zi. Activistul anti-drog a mai adăugat că asociaţia sa a investit deja 300.000 de ruble ($6,000) în acest proiect.
Directoarea unuia din centrele membre ale asociaţiei, Irina Kutyanova, le-a spus ziariştilor că noul post de televiziune va fi deservit de jurnalişti, medici, psihologi şi clerici. Specialiştii vor face recomandări şi vor aduce în atenţie cazuri ale persoanelor care au reuşit să scape de droguri.

“Este foarte important ca aceia care se luptă cu dependenţa de droguri să înţeleagă că nu sunt singuri şi că au posibilitatea de a se reîncadra în muncă odată ce vor trece de această perioadă grea a vieţii,” spune Kutyanova. Alte exemple concrete de emisiuni sunt cele cu sfaturi pentru părinţi, care-i vor ajuta să detecteze din timp posibilele semne ale abuzului de droguri la copiii lor.

Agenţia Federală Contra-Droguri FKSN a mărturisit reporterilor că proiectul de web TV vine exact la timp. Tot în presă au apărut declaraţii ale unor parlamentari din Dumă care susţin şi ei proiectul.

Conform FKSN, în prezent sunt 8 milioane de ruşi care consumă droguri ilegale .

Agenţiile guvernamentale ruseşti şi câţiva oficiali de vârf au respins în mod repetat încercările de a obţine decriminalizarea unor droguri. În septembrie 2014, un purtător de cuvânt al FKSN le-a spus reporterilor că nu se pune problema legalizării unor droguri, o asemenea măsură fiind de natură să cauzeze daune ireparabile întregii naţiuni.

Cu puţin timp înainte, Viktor Ivanov, preşedintele asociaţiei, arătase ziariştilor cum consumul de marijuana cauzează depresie, stare de nemulţumire faţă de viaţă, ducând în final la schizofrenie. El a adăugat că dacă s-ar legaliza consumul ocazional de cannabis, s-ar declanşa un val de ameninţări la adresa securităţii, pentru că persoanele aflate sub influenţa acestui drog ar avea curaj să opereze aparate periculoase pentru cei din jur.

Traducere: Monica Stinghe

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.