avort

Așa arată supraviețuitoarea unui avort salin nereușit

 melissaohden10

LifeNews, 2 iulie 2014

În urmă cu aproximativ 37 de ani, Melissa Ohden a supraviețuit unui avort provocat prin infuzie salină. Acum ea este fondatoarea Comunității Supraviețuitorilor Avorturilor, o organizație care are ca scop educarea populației și oferirea sprijinului necesar supraviețuitorilor avorturilor nereușite.

Săptămâna trecută, Ohden a împărtășit povestea ei în cadrul Congresului Național „Dreptul la Viață”, în Louisville, Kentucky. A început prin a descrie procedura avortului care era menită să îi fi pus capăt zilelor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În timpul unui avort prin infuzie salină, medicul introduce un ac în abdomenul mamei pentru a elimina lichidul amniotic. Acesta e înlocuit apoi cu o soluție salină, care, de obicei, provoacă moartea fătului în cel mult trei zile. Ohden a precizat că pruncii care mor în urma acestui tip de avort sunt uneori numiți „piele-roșie” sau „copiii bomboană de măr” deoarece soluția sărată le face pielea roșu aprins și determină desprinderea ei pe măsură ce soluția pătrunde în organele interne.

Din motive necunoscute, Ohden a rezistat în soluția salină cu două zile mai mult decât în mod normal și a fost născută în viață în cea de a cincea zi. Cântarea aproximativ trei livre (1.36 kg). Ca în cazul multora, un membru al familiei a constrâns-o pe mama biologică să recurgă la varianta avortului. Deși de cele mai multe ori presiunea pentru a alege avortul vine de la soț său partener, în cazul lui Ohden bunica de pe mama a fost cea care a cerut avortul.

Dat fiind că bunica ei era asistentă medicală și cunoștea un medic local, a reușit să sară peste procedurile din spital și să obțină un „avort secret”. Ohden a declarat: „Mama nu a fost numai îndemnată, ci a fost forțată să recurgă la un avort care ar fi trebuit să îmi curme zilele și să o schimbe pentru totdeauna.” În timp ce mișcarea pro-avort vorbește mereu despre avort ca fiind o „alegere” și un „drept”, majoritatea nu realizează că 64% din femei sunt victimele unor avorturi forțate.

Când Ohden a fost născută în viață, câțiva membri din spital au insistat să fie lăsată să moară. Inițial, a crezut că medicul care se ocupă de avorturi a dat acest „ordin”. Ulterior a aflat că de fapt bunica ei este cea care a cerut să fie lăsată să moară. Din fericire, în ciuda insistentelor bunicii sale, două asistente i-au oferit îngrijirile medicale care i-au salvat viața.

A continuat prin a povesti cum avortul impus la care a fost supusă mama sa a distrus relațiile din familie. După avort, părinții ei s-au despărțit, iar legăturile mamei cu bunicii s-au înrăutățit considerabil. Când Ohden și-a găsit în sfârșit părinții, ea a scris fiecăruia dintre ei o scrisoare prin care să le arate iertare și dragoste. De asemenea, a adăugat că dacă vor dori vreodată să o caute, ea îi așteaptă.

Din nefericire, în 2008, tatăl lui Ohden a murit. Nu i-a răspuns niciodată la scrisoare, dar ea a reușit să contacteze câțiva membri din familia lui. Totodată, a reușit să ia legătura cu mama biologică. Chiar și acum, după 37 de ani, mama ei încă încearcă să treacă peste durerea  provocată de avortul forțat.

Ohden a marturist: „Regretul ei cel mai mare, ca femeie de peste 50 de ani, este că nu s-a împotrivit constrângerii venite din familie. Acest lucru trebuie scos în evidentă pentru toți cei care sunt pro avort. În ce constă de fapt puterea femeii atunci când alege avortul, dacă acesta ajunge să fie cel mai mare regret al ei?”

Traducere: Ioana Pleșca

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button