avort

Arkansas, SUA: Nouă lege interzice avortul după a 14-a săptămână și oferă tatălui dreptul de a se opune avortării propriului copil

Arkansas a fost până nu de mult un stat american în care, la fel ca și în multe alte state din SUA, era legal să avortezi și după 20 de săptămâni de sarcină. Anul acesta, noua legislatură a statului a votat o lege care interzice avortul după a 14-a săptămână de sarcină.

În premieră, legea îi oferă tatălui copilului nenăscut posibilitatea de a se opune în mod legal ca femeia gravidă cu copilul lui să obțină servicii de avort pe teritoriul statului.

Oponenții legii spun că este o ingerință în dreptul la autonomie al femeii, dar Missy Irvin, o senatoare republicană locală care este și jurist și s-a pronunțat în favoarea legii a declarat:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cred că femeia chiar are control asupra corpului ei. Dar, când dai viață, o faci împreună cu altcineva.

Procedurile de întrerupere a unor sarcini mai avansate de 13 săptămâni sunt barbare față de copiii nenăscuți și periculoase pentru mamele lor, al căror col uterin trebuie dilatat artificial cu 24-48 de ore înainte:

VIDEO (cu subtitrări în română):

Medic explică procedura de avort în trimestrul 2 (13-24 săptămâni) de sarcină

Medic explică procedura de avort în trimestrul 3 (25-26 săptămâni) de sarcină

Surse: CNN, Complex

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button