familieviaţa de familie

Arhim.Vasilios Bacoianis: Este firesc ca soțul și soția să aibă caractere diferite

de Redacția Stiripentruviata.ro

Să vedem dacă ne potrivim, așa spun astăzi tinerii când vor să se căsătorească. Și, sub pretextul acesta, amână căsătoria sau chiar convețuiesc în păcat, chipurile, poate se vor găsi. Dar cine poate spune că l-a găsit pe celălalt? Sub acest aspect nu ne potrivim nici cu fratele nostru, cu care am crescut și ne-am dezvoltat în același mediu familial. Nu ne găsim nici pe noi înșine! (De câte ori afirmăm cu convingere și repetăm, dar astăzi facem într-un fel, iar mâine în alt fel!?) Și ne vom potrivi cu o persoană străină?

Ar trebuie să cântărim lucrurile bine, căci fiecare om este o personalitate unică și irepetabilă. Plecând de la aceste premise, oricât ai căuta, nu-ți vei găsi un tovarăș, cu care să te potrivești la modul absolut, să ai aceeași gândire, aceleași dorințe, aceeași voință! Nu vei găsi! Nepotrivirea de caracter (cauza divorțului) este un fapt real.

Desăvârșit este singur Dumnezeu, chiar și sfinții au neputințe, cu atât mai mult noi, oamenii lumești și pătimași. De aceea, să fii sigur că soțul pe care-l cauți va avea propriile sale patimi și neputințe.”

Arhim.Vasilios Bacoianis, Căsătoria, Editura Tabor, București, 2010, pp. 20-21.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button