Arhiepiscopul de Montreal îndeamnă la rugăciune în timp ce se discută legea eutanasiei

AbpLepine-240x170

LifeSiteNews, 10 februarie 2014

Christian Lépine, Arhiepiscopul de Montreal, a folosit cuvinte tari într-o declaraţie publică ce se opune unui proiect de legalizare a eutanasiei.

Adunarea Naţională din Canada discută Legea 52, propusă de partidul de guvernământ al provinciei Quebec. Proiectul legislativ a trecut de a doua lectură cu 84 la 26 „voturi de principiu” şi, dacă e adoptat, va deveni lege federală.

Pentru că vine în contradicţie cu Codul Penal al ţării, care interzice eutanasia şi asistenţa la sinucidere, guvernul federal canadian a promis că va „revizui implicaţiile” respectivei legi dacă aceasta va fi adoptată.

Christian Lépine, Arhiepiscopul de Montreal, a spus că acesta afectează demnitatea umană şi a avertizat: „Grăbind moartea unei persoane, … nu o ajutăm să moară, ci îi curmăm nemijlocit viaţa. Legea le va da medicilor noştri autoritatea de a-şi ucide pacienţii care sunt vulnerabili în anumite circumstanţe”.

Pe lângă această declaraţie publică făcută luni, ierarhul catolic a mai lansat un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavilor (11 februarie), în care spune: „Demnitatea umană nu depinde de starea de sănătate, ci de simplul fapt de a fi om şi este un drept inalienabil al fiecărei persoane. Demnitatea umană se bazează pe dreptul la viaţă, indiferent de tragedia din viaţa fiecăruia… A curma viaţa unei persoane, sau cât a mai rămas din ea, înseamnă a elimina drepturile acelei persoane”.

, , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Arhiepiscopul de Montreal îndeamnă la rugăciune în timp ce se discută legea eutanasiei | Drum european - 12.02.2014

    […] Sursă: Ştiri pentru viaţă […]

Lasă un răspuns