eutanasie

Arhiepiscopul de Montreal îndeamnă la rugăciune în timp ce se discută legea eutanasiei

AbpLepine-240x170

LifeSiteNews, 10 februarie 2014

Christian Lépine, Arhiepiscopul de Montreal, a folosit cuvinte tari într-o declarație publică ce se opune unui proiect de legalizare a eutanasiei.

Adunarea Națională din Canada discută Legea 52, propusă de partidul de guvernământ al provinciei Quebec. Proiectul legislativ a trecut de a doua lectură cu 84 la 26 „voturi de principiu” și, dacă e adoptat, va deveni lege federală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru că vine în contradicție cu Codul Penal al țării, care interzice eutanasia și asistența la sinucidere, guvernul federal canadian a promis că va „revizui implicațiile” respectivei legi dacă aceasta va fi adoptată.

Christian Lépine, Arhiepiscopul de Montreal, a spus că acesta afectează demnitatea umană și a avertizat: „Grăbind moartea unei persoane, … nu o ajutăm să moară, ci îi curmăm nemijlocit viața. Legea le va da medicilor noștri autoritatea de a-și ucide pacienții care sunt vulnerabili în anumite circumstanțe”.

Pe lângă această declarație publică făcută luni, ierarhul catolic a mai lansat un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavilor (11 februarie), în care spune: „Demnitatea umană nu depinde de starea de sănătate, ci de simplul fapt de a fi om și este un drept inalienabil al fiecărei persoane. Demnitatea umană se bazează pe dreptul la viață, indiferent de tragedia din viața fiecăruia… A curma viața unei persoane, sau cât a mai rămas din ea, înseamnă a elimina drepturile acelei persoane”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button