Arhiepiscopul de Montreal îndeamnă la rugăciune în timp ce se discută legea eutanasiei

AbpLepine-240x170

LifeSiteNews, 10 februarie 2014

Christian Lépine, Arhiepiscopul de Montreal, a folosit cuvinte tari într-o declaraţie publică ce se opune unui proiect de legalizare a eutanasiei.

Adunarea Naţională din Canada discută Legea 52, propusă de partidul de guvernământ al provinciei Quebec. Proiectul legislativ a trecut de a doua lectură cu 84 la 26 „voturi de principiu” şi, dacă e adoptat, va deveni lege federală.

Pentru că vine în contradicţie cu Codul Penal al ţării, care interzice eutanasia şi asistenţa la sinucidere, guvernul federal canadian a promis că va „revizui implicaţiile” respectivei legi dacă aceasta va fi adoptată.

Christian Lépine, Arhiepiscopul de Montreal, a spus că acesta afectează demnitatea umană şi a avertizat: „Grăbind moartea unei persoane, … nu o ajutăm să moară, ci îi curmăm nemijlocit viaţa. Legea le va da medicilor noştri autoritatea de a-şi ucide pacienţii care sunt vulnerabili în anumite circumstanţe”.

Pe lângă această declaraţie publică făcută luni, ierarhul catolic a mai lansat un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavilor (11 februarie), în care spune: „Demnitatea umană nu depinde de starea de sănătate, ci de simplul fapt de a fi om şi este un drept inalienabil al fiecărei persoane. Demnitatea umană se bazează pe dreptul la viaţă, indiferent de tragedia din viaţa fiecăruia… A curma viaţa unei persoane, sau cât a mai rămas din ea, înseamnă a elimina drepturile acelei persoane”.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.