Cardinal din SUA condamnă avortul: „Civilizaţia începe din pântece”

LifeSiteNews.com, 13 noiembrie 2017 – Cardinalul Daniel DiNardo, preşedintele Confederaţiei americane a episcopilor catolici (USCCB) a condamnat avotul, în cadrul unei conferinţe organizate în cursul acestei dimineţi, în acelaşi timp atrăgând atenţia asupra divizării societăţii americane cu privire la alte aspecte cum ar fi imigraţia sau sistemul de sănătate:

Ne confruntăm cu multe provocări astăzi în biserică şi în societatea noastră.

Dar răspunsul nostru la toate acestea trebuie să fie civilizaţia şi dragostea. Iar civilizaţia, dragii mei prieteni, începe din pântece.

Dacă noi nu putem să iubim şi să protejăm o viaţă inocentă, de la momentul la care Dumnezeu a creat-o, cum am putea noi să avem grijă unii de alţii atunci când creştem mai mari, sau atunci când îmbătrânim?

Spitalele noastre şi în special personalul medical care lucrează în ele, merită să le fie protejată conştiinţa lor şi de a nu fi făcuţi părtaşi niciodată la luarea unei vieţi.

Deşi există alternative la avort, totuşi foarte mulţi copii nenăscuţi îşi pierd vieţile lor, înainte de a avea o şansă reală la aceasta.

Cardinalul a insistat în continuare că episcopii “trebuie să continue să atragă atenţia asupra faptului că şi cei săraci au dreptul la asistență medicală bună şi la preţuri decente, în condiţiile în care acest lucru încă nu le-a fost asigurat”.

Într-o prezentare despre activitatea comitetului pro-viaţă al Confederaţiei americane a episcopilor catolici (USCCB), Cardinalul Timothy Dolan a încurajat promovarea iniţiativelor locale şi naţionale de a sărbători aniversarea a 50 de ani de la enciclica Humanae Vitae a Papei Paul al VI-lea (ciclu de scrisori solemne adresate de Papă clerului şi credincioşilor catolici), prin care biserica condamnă, utilizarea metodelor contraceptive artificiale.

Humanae Vitae reprezintă expresia unei “viziuni profetice, pozitive despre iubire şi viaţă” a bisericii şi încercă în acelaşi timp “să atragă atenţia asupra consecinţelor grave spre care se îndrepta societatea, dacă ar alege direcţia greşită”, a mai spus Cardinalul Dolan.

Cardinalul Dolan a mai spus:

Nu există nici o îndoială cu privire la predicțiile regretatului Papă în ceea ce priveşte degradarea moralităţii în societatea noastră din cauza utilizării metodelor contraceptive şi în general, efectele negative pe care le-a avut îmbrăţişarea unei „mentalităţi pro-contracepţie”… [care a condus la] o înjosire generală a femeilor care au fost folosite de bărbații lor ca nişte obiecte, în loc să fie iubite de către aceştia.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.