avortviol

Argentinian conceput prin viol, către mama biologică: „Îți mulțumesc că nu m-ai avortat”. Află răspunsul mamei

Într-o mărturie prezentată pe 17 aprilie 2018 în fața deputaților argentinieni, Christian, un bărbat adoptat, a povestit cum a decurs întâlnirea cu mama sa biologică la peste două decenii de când aceasta îi dăduse naștere și apoi renunțase la el, oferindu-l spre adopție.

La 15 ani, părinții săi adoptivi i-au dezvăluit numele mamei biologice, iar el nu a încetat să o caute timp de mulți ani. Între timp a aflat că aceasta venise să muncească în capitala Buenos Aires la vârsta de12 ani, dar fusese abuzată în mod repetat.

Când, în sfârșit, cei doi s-au întâlnit, s-au privit tăcuți timp de câteva minute, apoi Christian i-a spus:

Te-am căutat ca să-ți mulțumesc că nu m-ai avortat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mamei sale i-au dat lacrimile. I-a răspuns:

M-am gândit la tine în fiecare zi a vieții mele.

Rememorând acest moment, Christian a declarat în fața parlamentarilor argentinieni:

Chiar dacă ar fi ales să mă avorteze, …ea ar fi continuat să se gândească la mine în fiecare zi a vieții sale… O mamă care avortează nu va înceta niciodată să se gândească la acel copil…

Știu că există sarcini care apar în urma violului sau altor [abuzuri]… Nu încerc să mă pun în locul acestor viitoare mame. Nu voi putea cunoaște niciodată durerea, tristețea și pustiirea lăsate în urmă de astfel de situații.

Dar știu ce înseamnă să te bucuri de viață, să-i poți ajuta pe alții, să dai speranță sau să îmbrățișezi pe cineva care nu a avut niciodată parte de ea, știu că mama avea dreptul — căci așa se spune, „dreptul” — de a mă avorta sau a-mi da viață.

Tânărul argentinian a mai spus:

Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem astăzi este nu când începe viața, ci mai degrabă ce valoare are viața.

Să lăsăm copiii să se nască, așa cum și eu am fost lăsat, deși aș fi putut fi doar încă un copil avortat.

Să știți că o poveste care începe atât de trist, cu suferință și nedreptate, poate — lăsată în mâinile Dumnezeului Iubirii — să devină o poveste cu final fericit, care merită spusă.

Christian a fost unul din cei 16 oameni care au depus mărturie în favoarea vieții la o audiere publică din Congresul Argentian. Zilele acestea se încheie dezbaterile din Congresul Argentinian (parlamentul țării) în legătură că oportunitatea legalizării avortului la cerere până la 14 săptămâni de sarcină. Deocamdată, în această țară avortul este permis doar în caz de viol sau dacă sarcina ar putea viața mamei în pericol. S-a avansat și propunerea extremă (susținută și de ONU), de a li se permite adolescenților argentinieni sub vârsta de 16 ani libertatea de a face avort fără a avea nevoie de acordul părinților.

Sursa: Aleteia.org

Articolele de la această rubrică nu sunt menite să justifice abuzul, ci să arate că, pentru oamenii concepuți în urma unui viol, propria viață este în mod evident mai prețioasă decât modul în care au fost concepuți, că ei sunt bucuroși că trăiesc și apreciază alegerea mamelor lor de a nu-i avorta, chiar dacă sarcina a apărut în urma unui abuz și a unei traume profunde.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button