avort

Aproape 900 de medici au semnat Declarația de la Dublin, care afirmă că avortul nu este o soluție când sănătatea femeii însărcinate este în pericol

declaratie

LifeSiteNews, 8 septembrie 2014

Aproape 900 de medici au semnat până acum Declarația de la Dublin privind Sănătatea Femeii Însărcinate, declarație care afirmă că avortul nu este o soluție atunci când sănătatea femeii însărcinate este în pericol.

Declarația a fost prezentată la Simpozionul de Îngrijire Medicală a Femeii Însărcinate care a avut loc în anul 2012 la Dublin. Medicii care au aderat la ea susțin că există o diferență fundamentală între avort și tratamentele medicale realizate pentru salvarea femeilor însărcinate atunci când viața le este pusă în pericol, chiar dacă acest tratament duce în final la moartea fătului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dezvoltând ideea, medicii susțin că interzicerea avortului prin lege nu pune cu nimic în pericol viața femeilor care suferă complicații în timpul sarcinii, medicii având datoria să acorde tratamentul necesar și să nu recomande avortul ca alternativă.

Unul dintre argumente este acela că în Irlanda și Chile, țări unde avortul este ilegal, rata mortalității femeilor însărcinate este printre cele mai mici din lume (mai mică chiar și decât cea din SUA), tocmai pentru că medicii se străduiesc să facă apel la toate alternativele de tratament existente și să salveze viața copilului în același timp.

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button