avort

Aproape 80% dintre medicii italieni refuză avortul; Deputații atacă dreptul la conștiință

Roma, 17 iulie 2013 (LifeSiteNews.com) – Un raport al guvernului italian arată că 80% dintre medicii ginecologi (în unele zone se crede că ar fi vorba de un procent de 91%) și peste 50% dintre anesteziștii și asistentele medicale refuză să participe la avorturi, iar numărul lor este în creștere.

Ca răspuns, un grup de parlamentari de stânga din diferite partide au atacat dreptul de a alege potrivit libertății de conștiință, susținând că guvernul trebuie să pună lucrurile la punct și să recruteze medici care doresc să facă avorturi. Un deputat a afirmat că refuzul atâtor medici și a personalului medical de a participa la avorturi a dus la o creștere a numărului de avorturi clandestine și ilegale precum și a numărului de italience care merg în străinătate pentru a avorta.

Monseniorul Igancio Barreiro, șeful biroului Human Life Internațional de la Roma, a declarat că activiștii pro-viață „trebuie să fie pregătiți să apere dreptul la libertatea conștiinței știindu-se deja că susținătorii culturii morții sunt gata să atace dreptul de a refuza practicarea avorturilor.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Trebuie să fim vigilenți și preocupați, deoarece libertatea de conștiință nu este ceva nou”, a adăugat el. „Este un drept fundamental al omului, ce trebuie reafirmat.”

Un total de nouă propuneri au fost înaintate de către deputații pro-avort în Cameră luna trecută, cerându-se punerea în aplicare a Legii 194 din 1978, legea privind avortul în Italia, care a legalizat avortul la cerere până în săptămâna a 12-a de sarcină și chiar mai târziu în cazul unor anomalii ale fetusului.

Senatoarea Laura Puppato a declarat că Guvernul trebuie să se asigure că se fac eforturi pentru a recruta personal medical care nu se opune avortului. Ea a spus că acest lucru va fi înlesnit de disponibilitatea pilulei avortive RU 486, care a fost legalizată în 2009. Ea a declarat, de asemenea, că guvernul trebuie să ia măsuri pentru a face cunoscute informațiile cu privire la „contracepția de urgență” sau pilula avortivă „Pilula de a doua zi” precum și pentru educarea și informarea despre contracepție în școli.

Donata Lenzi, o deputată cu vederi de stânga a Partidului Democrat și șefa Comisiei pentru problemele sociale a Parlamentului, a deplâns faptul că cifrele „arată că avortul la cerere a devenit foarte dificil de făcut. Există chiar zone în Italia unde nu mai este posibil să faci avort la cerere.”

Deputata Daniela Sbrollini, vicepreședintele Comisiei pentru problemele sociale a Parlamentului, a avertizat asupra pericolului „desființării progresive a Legii 194”, susținând că „numărul avorturilor ilegale s-a dublat.” Ea a mai spus că reducerea progresivă a numărului personalului de specialitate care dorește să facă avorturi „face aplicarea legii și mai dificilă.”

Sbrollini a spus că „protejarea sănătății femeii este grav compromisă” de lipsa de medici și de listele lungi de așteptare. Ea a cerut de asemenea o mai bună popularizare în rândul adolescentelor a informațiilor cu privire la avort.

Deputata Irene Tinagli a declarat: „Confruntându-ne cu aceste cifre și aceste fapte, aș dori să întreb Ministrul Sănătății, Beatrice Lorenzin, dacă intenționează să ia măsuri pentru a preveni situațiile în care femeile sunt lăsate singure, și astfel recurg la forme clandestine de avort, punându-și viețile în pericol.

Marisa Nicchi, deputat toscan de stânga de la partidul Libertății Ecologice, împreună cu liderul Camerei, Gennaro Migliore, a prezentat o moțiune parlamentară pentru „a obliga toate instituțiile publice să aplice legea 194 cu deplină recunoaștere a dreptului liberei alegeri și pentru sănătatea femeilor.”

Raportul complet privind punerea în aplicare a Legii 194 va fi prezentat în a doua jumătate a anului 2013. Un raport anterior publicat în 2010 a remarcat „o stabilizare generală a numărului de medici ginecologi și anesteziști care refuză avortul din motive de conștiință, după creșterea semnificativă ce a avut loc în ultimii ani.”

Cifrele obținute de guvern în octombrie anul trecut au arătat că media națională a medicilor ginecologi care se opun avortului a crescut de la 58,7% în 2005, la 70,7% în 2009. În rândul anesteziștilor creșterea a fost de la 45,7% în 2005, la 50,8% în 2010.  Personalul „non-medical” din spital care nu a mai dorit să participe la avorturi a crescut de la 38,6% la 44.7%. În general, cifrele sunt considerabil mai mari în sud, un raport arătând că Napoli, cea mai mare conurbație din partea de sud, a rămas fără medici care să paricipe la avorturi pentru aproape un an, după ce ultimul medic care mai lua parte la întreruperi de sarcină a murit.

Numărul doctorilor care refuză să participe la avorturi este în creștere în majoritatea țărilor occidentale, ceea ce îi determină pe susținătorii avorturilor să atace din ce în ce mai mult dreptul la libertatea de conștiință. Încercarea recentă a unui politician britanic de a scoate în afara legii în UE a refuzului pe motiv de conștiință a suferit o înfrângere dramatică, solicitarea sa fiind folosită pentru reafirmarea drepturilor angajatilor din domeniul sănătății.

Sursă: LifeSiteNews
Traducere:Cezarina Bărbieru
 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button