Marxism culturalopinii

Teologul Emanuel Conțac desființează argumentele jurnalistului Florin Negruțiu: „aporia referendumului” – între jurnalist și vot stă infinitatea de probleme românești pe care oricum acest referendum nici nu-și propune să le rezolve

Pe 4 septembrie 2017, pe platforma Republica.ro, jurnalistul Florin Negruțiu a scris că nu va vota la referendumul pentru familie, deoarece:

– este o inițiativă a PSD-ului și a lui Liviu Dragnea
și
– referendumul nu rezolvă mulțimea de probleme cu adevărat stringente ale României:

…nu va aduce împreună familiile despărțite după plecarea milioanelor de români în străinătate…
…nu va umple burta copiilor care merg flămânzi la culcare…
… nu va vindeca rănile femeilor bătute, abuzate, violate, discriminate…

Pentru ca domnii Dragnea și Tudose, dimpreună cu tot Partidul, să aibă succes în inițiativa lor, ar trebui ca circa 5.500.000 de concetățeni (30 la sută dintre alegătorii înscriși pe listele electorale) să considere că nu spitalele, școlile, drumurile, salariile, taxele și impozitele, în definitiv viața lor sunt importante, ci acest act zadarnic, perfect inutil. 5.500.000 de români ar trebui să se prezinte la urne ca să valideze un referendum care servește exclusiv unui scop politic: acela de a diviza societatea, de a ne face să ne pierdem energia cu o temă falsă…

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Emanuel Conțac, un teolog și filolog clasic în vârstă de 36 de ani, i-a dat replica jurnalistului Florin Negruțiu și altora care susțin foarte vocal pe Internet că referendumul tratează o non-problemă și cheltuiește banii publici degeaba.

Emanuel Contac
September 7 at 9:38 am

Nu pricep de ce atâta tăiere de vene moldo-valahe (mai ales prin presă) pe tema referendumului. Australia cheltuie 100 de milioane $ (americani) pentru un referendum (prin poștă) pe aceeași temă.

Emanuel Contac
September 5 at 1:37 pm · Cambridge, United Kingdom

(…) Am citit articolul lui Florin Negruțiu pe Republica. Un fel de a spune „Nu voi da un sandviș acestui copil care are nevoie de el, fiindcă sandvișul nu va rezolva problema milioanelor de copii din India care mor de foame”. Acest „raționament” e o variantă de aporie clasică. Ahile nu poate ajunge din urmă broasca țestoasă fiindcă are de depășit o infinitate de intervale care îl despart de „concurentă”. Nici Florin Negruțiu, ahileul republican, nu mai ajunge la referendum fiindcă între el și referendum stă infinitatea de probleme românești, pe care oricum acest referendum nici nu-și propune să le rezolve. Sigur că e indicat să nu mai luăm aspirină pentru cancer (dacă am avut vreodată impresia că aspirina e menită să trateze cancerul).

Citește mai multe opinii de Emanuel Conțac


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button