viaţa de familie

Apărarea căsătoriei tradiționale, un delict: elevii au nevoie de aprobarea părinților pentru a-i asculta susținătorii


Santorum vorbind celor peste 1000 de elevi de la liceul din Pennsylvania
De Kirsten Andersen

Un articol realizat cu aportul lui Ben Johnson.
Grosse Point, Michigan, 11 aprilie 2013 (LifeSiteNews.com) – Apele au fost agitate săptămâna aceasta la un liceu de stat din Michigan, după ce fostului candidat din partea partidului republican la președinția Statelor Unite, Rick Santorum, i-a fost retrasă invitația de a ține un discurs în fața elevilor respectivului liceu, datorită orientărilor sale conservatoare cu privire la instituția căsătoriei, acesta fiind un aprig susținător al căsătoriei tradiționale.
Gruparea Tinerilor Americani în sprijinul Libertății l-a invitat pe senatorul din Pennsylvania pentru a susține un discurs pe tema științei și artei conducerii (leadership), obținând, în acest scop, și aprobarea conducerii liceului. Însă, conform site-ului Breitbart.com, Dr. Thomas Harwood, directorul liceului, ar fi retras aprobarea, datorită faptului că senatorul respinge total ideea “căsătoriei” între persoanele de același sex.
În urma protestelor organizate de gruparea de adolescenți – care reușise să strângă suma de 18.000 $, necesară aducerii lui Santorum pentru a-și ține discursul în liceul lor – conducerea liceului a acceptat, în cele din urmă, că respectivul discurs să fie ținut.
Cu toate acestea, elevii vor fi nevoiți să obțină acordul scris și semnat din partea părinților, pentru a putea audia discursul lui Santorum, sugerându-se astfel că opiniile acestuia ar putea avea un caracter jignitor și posibil dăunător pentru tineri.
Presiunile la care a fost supus nu l-au determinat pe senator să-și reevalueze opiniile cu privire la importanța căsătoriei tradiționale. În ciuda presiunii generate de mass-media și a lipsei de sprijin din partea propriului partid, Santorum considera că nici Guvernul Penssylvaniei și nici Curtea Supremă nu vor sprijini redefinirea conceptului de căsătorie.
“Viziunea Partidului Republican cu privire la această temă, nu se va schimba. Dacă s-ar întâmpla așa ceva, ar fi un act de sinucidere curată”, a spus Santorum. În urma sondajelor efectuate, a reieșit că trei sferturi dintre republicani resping cu înverșunare ideea “căsătoriei” între persoanele de același sex.
Santorum afirma că, în opinia lui, Curtea Supremă nu va delibera din oficiu când își va prezenta hotărârea definitivă și irevocabilă cu privire la Legea Federală pentru Apărarea Instituției Căsătoriei (DOMA – Deffence of Marriage Act – federal law) și la Declarația 8 a Californiei (care prevede că pe teritoriul statului California este valabilă și recunoscută doar căsătoria dintre un bărbat și o femeie). Conform declarației lui Santorum, instanță judecătorească “și-a învățat lecția” oferită de războiul cultural de 40 de ani, născut în urma unei astfel de hotărâri.
“Cred că vom vedea cu toții, sper, că o instanță de judecată temperată nu va repeta greșelile pe care le-a făcut în cazul Roe v. Wade” (caz care a legiferat dreptul femeilor de a face avort în America), a declarat Santorum pentru publicație.
Fostul senator și-a prezentat opiniile cu privire la acest subiect, după ce două figuri foarte cunoscute ale Partidului Republican, și anume senatorii Mark Kirk (reprezentând statul Illinois) și Rob Portman (reprezentând statul Ohio), și-au declarat în mod public susținerea față de “căsătoria” între persoanele de același sex. Au fost multe voci în presă, care au speculat faptul că abandonarea cauzei căsătoriei tradiționale, din partea acestor doi senatori, ar putea prevesti o viitoare îndepărtare a Partidului Republican, de conservatorismul social.
Cu toate acestea, Santorum declară că el nu crede faptul că schimbarea de opinie a senatorilor Kirk și Portman, ar putea însemna începutul unui proces de durată, acesta comparându-i pe cei doi cu reprezentanții Partidului Republican care s-au declarat în favoarea avortului, imediat după dezbaterea cazului Roe v. Wade, la începutul anilor ’70.
“Cu siguranță puteți răsfoi arhivele, unde veți descoperi tot felul de povești care spuneau că Partidul Republican urma să-și schimbe orientările, și că acela avea să fie viitorul”, a declarat Santorum pentru publicația Des Moines Register.
Cu toate acestea, iată că și 40 de ani mai târziu, poziția Partidul Republican este tot în favoarea vieții.
“Bineînțeles că nu s-a întâmplat așa. Sunt sigur că și acum vor apărea aceleași povești, ca și atunci (cu privire la “căsătoria” între persoanele de același sex), dar poziția Partidului Republican, în continuare, va rămâne neschimbată”, a declarat acesta.
În schimb, fostul senator a anunțat, într-un e-mail adresat susținătorilor grupului “Vocile Patrioților” (pe care îl conduce), faptul că Partidul Republican trebuie să-și mobilizeze membrii conservatori declarați în favoarea familiei, care alcătuiesc esența partidului, pentru a putea recupera terenul pierdut în urma ultimelor alegeri.
Cea mai eficientă metodă pentru a reactiva oamenii de la baza partidului și pentru a avea parte de un puternic sprijin din partea publicului, este aceea de a pleda în favoarea retragerii finanțării uriașei “fabrici de avorturi” numite Planet Parenthood (organizație non-profit, cel mai mare furnizor de servicii legate de sănătatea reproducerii – în special contracepție și avort).
“Vom insista pe lângă conducătorii congresului Republican, în vederea retragerii finanțării monstruozității reprezentate de această organizație”, a scris Santorum. “Prea multe persoane din cadrul Partidului Republican vor să ignore milioanele de vieți nevinovate care au fost răpuse de această organizație ticăloasă. Problema retragerii finanțării pentru organizația Planet Parenthood este ca și rezolvată. Sondajele demonstrează acest lucru.”
Un număr de aproximativ 3 milioane până la 6 milioane de susținători ai Partidului Republican au stat acasă în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2012.
Valorile morale tradiționale ale lui Santorum, l-au transformat pe acesta în ținta liberalilor aflați atât în interiorul cât și în afară Partidului Republican.
 Puteți citi aici un articol despre discursul tinut de Rick Santorum la liceul din Grosse Point in fața a peste 1000 de elevi.

Traducere de Diana Orzan


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button