Anul 2016: Legalizarea „căsătoriei” între homosexuali. Anul 2017: Prima „căsătorie” între MAI MULT DE DOUĂ PERSOANE de acelaşi sex

columbia-casatorie-465x390

Evenimentul zilei, informează că în Columbia, unde căsătoria între persoanele de acelaşi sex este legală din 2016, a recunoscut oficial în 2017 şi o familie alcătuită din trei bărbaţi.

„Suntem o familie, o familie poliamoroasă. Este pentru prima dată în Columbia”, a declarat Victor Hugo Prada, actor, unul dintre membrii acestei uniuni, într-un material video difuzat de AFP.

Acest mariaj în trei are în componenţa sa, alături de Prada, un profesor de educaţie fizică şi un jurnalist, care în 2000 au fost protagoniştii primei căsătorii gay publice din Columbia.

Potrivit Columbia Reports, mariajul ar fi trebuit să fie format din PATRU parteneri, dar al patrulea „logodnic”, Alex Esneider Zabala, a murit de cancer.

În Columbia, cuplurile homosexuale au dreptul de a adopta copii, indiferent dacă aceştia sunt sau nu copiii biologici ai unuia dintre membrii cuplului.

Oficializarea triunghiului amoros masculin demonstrează că temerile criticilor căsătoriilor homosexuale sunt întemeiate: ele nu se vor opri la unirea dintre două persoane de același sex ci vor deschide Cutia Pandorei.

Deşi acest tip de uniune (poliamoroasă) este frecvent, aceasta este prima „care a fost legalizată”, a explicat pentru AFP germanul Rincon Perfetti, avocat la Asociaţia LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali şi intersexuali).

 

Citeşte şi Ce spun studiile despre parteneriatele şi „căsătoriile” între persoane de acelaşi sex şi influenţa lor asupra creşterii de copii

Citeşte şi Cum sunt afectate societatea și statul de legiferarea parteneriatelor și a „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex

 

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.