trafic de persoanevalorile familiei

Antoine Renard, președinte FAFCE: „Leagăn al demnității, familia este cea mai bună organizație pentru apărarea drepturilor omului pe care o cunosc”

 AntoineRenard-conf

Stiripentruviata.ro, aprilie 2014

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Antoine Renard (foto stânga), președintele Federației Europene a Asociațiilor Catolice de Familie (FAFCE), este un inginer de căi ferate care are patru copii. FAFCE reprezintă familii din 16 țări europene și promovează interesele familiei în UE pe baza principiilor solidarității, subsidiarității, binelui comun și libertății de alegere.

Scurta alocuțiune a domnului Antoine Renard la Conferința Internațională „Traficul de persoane: o amenințare la adresa valorilor familiei”

Ne naștem din iubire și suntem programați să iubim.

Iubirea este cuvântul-cheie al existenței noastre. Iar iubirea este un dar, la fel ca și viața. Exact opusul traficului de persoane.

De aceea, traficul de persoane este un atac direct asupra demnității vieții fiecăruia.

Iar despre demnitate nu putem învăța decât din familie, de la frații și surorile noastre și de la părinți.

Demnitatea o moștenim în mod intrinsec astfel. Considerând viața ca pe un dar, din familie învățăm că protejarea demnității umane este o prioritate chiar dincolo de libertățile individuale.

Considerăm că este rolul asociațiilor familiale să acționeze pe lângă guvern, pentru a promova politici prietenoase pentru familie, dacă nu chiar favorizante pentru familie.

Este ceea ce aș numi „mainstreaming-ul familiei”, adică asigurarea că evoluțiile din viața publică vor păstra în centru familia ca pe rezervorul demnității umane.

Federația Europeană a Asociațiilor Catolice de Familie (FAFCE) acționează nu doar în Parlamentul European, ci și în cadrul Consiliului Europei. Ne folosim de statutul privilegiat de a acționa pe lângă Consiliul Europei pentru a ataca guvernul irlandez, de exemplu, pentru că nu reușește să identifice copii care cad pradă traficului de persoane.

Se estimează că doar 5% din copiii traficați au fost identificați la intrarea în Irlanda, conform unui studiu al Agenției UE pentru Drepturile Fundamentale ale Omului. De aceea, ne-am folosit de statutul nostru pentru a înregistra o plângere colectivă împotriva Irlandei. Am primit prima rundă de documentare din partea lor. Dar adevărul este că legile irlandeze nu protejează copii de a fi traficați.

Azi 85% din victime sunt încă neidentificate în Irlanda.

Aș vrea să reiterez că familia este cea mai bună organizație pentru apărarea drepturilor civile pe care o cunosc: cea mai simplă, cea mai naturală și prima astfel de organizație.

Citește și discursul pe această temă prezentat de Leo van Doesburg, de la Mișcarea Politică Creștină din Europa, la conferința internațională pe tema traficului de persoane care a avut loc pe 2 aprilie 2014 la Palatul Parlamentului din București

Mai jos găsiți extrase din lucrările conferinței:

Interviu exclusiv cu Antoine Renard, președintele FAFCE: „Tăierea investițiilor în politici familiale va avea costuri sociale mai mari în viitor”

Mesajul lui Antoine Renard, președinte FAFCE, pentru România: „Faceți asociații familiale și implicați-vă în crearea de politici favorabile familiei”

„Chestiunea căsătoriei și cea a filiației țin de realitate, nu de părerea personală”. Interviu exclusiv cu Ludovine de la Rochère, președinte La Manif pour Tous

Ludovine de la Rochère: Secretele succesului La Manif pour Tous, o mișcare în apărarea familiei

“Marriage and Filiation Are Factual Realities, Not A Matter of Opinion”. Exclusive Interview with Ludovine de la Rochère, President of French La Manif pour Tous Movement

„Familia, încotro?” – discursul Georgetei Gavrilă, fost prefect al Capitalei, la conferința dedicată traficului de persoane și valorilor familiei

“What to Do with Today’s Family?” – Speech Held by Georgeta Gavrila, Former Prefect of Bucharest, Romania’s Capital City, at the International Conference “Human Trafficking: a Threat to Family Values”

Anthony Steen: Victimele traficului de persoane provin exclusiv din familii disfuncționale

Antoine Renard, președinte FAFCE: „Leagăn al demnității, familia este cea mai bună organizație pentru apărarea drepturilor omului pe care o cunosc”

Leo van Doesburg, ECPM: Majoritatea prostituatelor se prostituează fără a dori aceasta, iar legalizarea prostituției și extinderea UE au dus la creșterea traficului de persoane – cele mai multe victime, din România

Raport European despre Exploatarea Sexuală și Prostituție și Impactul Acestora Asupra Egalității de Gen

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button