sexualitateteoria genului

ANGLIA: Instanța îi dă dreptate tinerei care a reclamat că o clinică i-a permis schimbarea de sex prea ușor

de Redacția Stiripentruviata.ro

La 23 de ani, Keira Bell, din Marea Britanie, a dat în judecată o clinică de stat care i-a permis începerea procedurii de schimbare de sex înainte de vârsta de 16 ani. Instanța i-a dat dreptate luni: un copil de numai 16 ani nu are capacitatea de a discerne și a-și da acordul în cunoștință de cauză pentru tratamentul hormonal în vederea schimbării de sex.

Tânăra regretă procesul dur de tranziție la care a fost supusă și le reproșează specialiștilor că nu i-au contrazis părerile și nu i-au oferit suficientă  consiliere și informare obiectivă.

Ea a spus că, după numai 60 de minute de „consiliere”, i s-a oferit tratament hormonal de blocare a pubertății. Câțiva ani mai târziu, a fost supusă și unei duble mastectomii, „alegând” să renunțe astfel la ambii sâni.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Tânăra și-a schimbat apoi numele din Keira în Quincy și autoritățile au operat modificarea în actele de identitate.

Traiectoria ei este una tipică pentru adolescentele cu probleme de identitate de gen. Iar „serviciile” oferite de clinică au fost în contradicție cu studii recente care arată că între 80% și 97,5% din adolescenții cu probleme ca ale ei ajung ca, la sfârșitul adolescenței, să se identifice fără probleme cu genul corespunzător sexului lor biologic.

Keira și mama ei au fost părăsite de tatăl fetei când aceasta avea doar patru ani. Mama era alcoolică, iar fata s-a transformat într-un băiețoi însingurat, care-și petrecea timpul jucând jocuri pe calculator și citind blogurile unor lesbiene. Nu-și găsea locul nici alături de fete, nici alături de băieți.

I s-a părut că incapacitatea ei de a se identifica cu propria feminitate s-ar fi datorat faptului că era transgender. Văzuse niște activiști pe Youtube și îi crezuse. Așa a ajuns la Clinica Tavistock, finanțată de statul britanic.

Curând după ce a adoptat noua identitate, Keira a simțit că a făcut o mare greșeală. De fapt, că cei de la Tavistock făcuseră o mare greșeală.

„Ar fi trebuit să-mi atace pretențiile și viziunea pe care o aveam despre mine însămi. Cred că ar fi contat enorm dacă ar fi adus argumente contrare afirmațiilor mele”, spune Keira Bell.

Decizia instanței transmite un mesaj pentru întreaga lume. În zece ani, numărul de fete care au ajuns la la Clinica Tavistock trimise de diverși specialiști a crescut cu mai mult de 5.000% (!).

În  2011, Clinica Tavistock a început să trateze și copii de 12 ani în același fel în care au „tratat-o”  pe Keira. În tot acest timp, nu au publicat nici un studiu cu privire la evoluția pacienților lor și dacă aceștia rămân fideli traiectoriei de schimbare a sexului aleasă cu sprijinul clinicii.

Un grup de activiști trans intitulat Mermaids („Sirene”), a reacționat furios la decizia instanței britanice, susținând că aceasta „deschide calea către un viitor în care dreptul la avort și deciziile pro-choice vor fi restricționate, distrugând libertatea câștigată după lupte îndelungate de către activiștii pentru drepturile femeilor”.

Dar avocatul tinerei a comentat: „Decizia demonstrează că la Tavistock se instaurase o cultură a divorțului de realitate. Aceasta se poate să fi avut drept rezultat experimente făcute asupra unor copii care nu-și puteau da acordul în deplină cunoștință de cauză”.

Bătălia din justiție a acestei tinere nu s-a terminat, pentru că decizia nu este definitivă, dar mesajul a fost transmis: justiția ar putea salva o generație de adolescenți de experimentele ideologilor din știința medicală.

Adolescent australian care lua de doi ani hormoni feminini în vederea schimbării de sex s-a decis să revină la sexul biologic

Tot mai multe persoane transgender regretă operația de schimbare de sex, dar sunt atacate de activiștii care cer decontarea ei din bani publici

4 MĂRTURII de la persoane TRANSGENDER care vor să revină la sexul cu care s-au născut

Fost transgender: „Am fost femeie timp de opt ani. Operația mi-a exacerbat, nu mi-a rezolvat problemele.” O fraudă medicală a cărei ineficiență e dovedită de studii

„Pubertatea nu este o boală”: Moțiune pentru interzicerea administrării inhibitorilor de pubertate la copii adoptată de un consiliu regional din Italia

Mărturii ale părinților de copii transgender (4): Legea nu-i permite fiicei mele să cumpere alcool, dar îi permite să ia testosteron și să-și taie sânii

Twitter i-a suspendat contul unui expert în disforia de gen, după ce și-a comunicat descoperirile despre această tulburare

Mărturii ale părinților de copii transgender (2): „De ce medicii, care au depus jurământul lui Hipocrate, permit sterilizarea și mutilarea chirurgicală a copiilor vulnerabili și cu probleme psihice?”

Foști angajați ai unei clinici transgen din Marea Britanie cer oprirea experimentelor pe copii și adolescenți

Studiul care ne arată că nu diferențele de gen, ci tocmai separarea genului de sexul biologic reprezintă construct cultural

O școală din UK a încurajat o adolescentă hărțuită de colegi să-și schimbe sexul, în loc să trateze problema bullying-ului

VIDEO. Sexul nostru este determinat de la concepție de ADN-ul înscris în fiecare celulă a corpului


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button