familie

Andrei Dincă: 7 „felicitări” pentru #boicot și 1 FELICITARE pentru votanți

de Andrei Dincă, Facebook

Aș dori, cu acest prilej, să adresez o serie de felicitări celor care au boicotat Referendumul pentru Căsătorie.

În primul rând, aș vrea să va felicit pentru că ați sabotat primul Referendum din România organizat la solicitarea cetățenilor de rând, nu la inițiativa unor partide sau politicieni.

În al doilea rând, aș vrea să vă felicit pentru că ați luat în râs cea mai mare înițiativa civică din istoria României, și una dintre cele mai mari din istoria Europei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În al treilea rând, aș vrea să îi felicit pe cei care au boicotat pentru că s-au lăsat manipulați să creadă că e „referendumu’ lu’ Dragnea și al PSD”. S-a dovedit în teren că PSD-ul a sabotat practic referendumul, pe care Dragnea l-a susținut până la urmă doar la nivel declarativ. Adevărata poziție a PSD a fost arătată de Dăncilă, când a plecat capul la Bruxelles și a promis că PSD nu va susține efectiv să iasă referendumul.

În al patrulea rând, aș vrea să îi felicit pe analfabeții funcționali (40% din populație, conform statisticilor), care au boicotat pentru că n-au înțeles „ntrebarea- capcană” de pe buletin, și le-a fost lene să dea trei clickuri pe net să vadă care e adevărul, fiind mai ușor să creadă dezinformările grosolane.

În al cincilea rând, aș vrea să îi felicit pe cei care, deși ar fi vrut să voteze NU la referendum, au ales să boicoteze acest act de exprimare a democrației și a suveranitățîi naționale, demonstrând astfel că nu respectă principiile de baza ale funcționării democrației, sau că le respectă doar în măsură în care acestea corespund interesului personal sau de grup.

În al șaselea rând, aș vrea să felicit TOATE partidele politice, care au sabotat pe cât au putut în teren desfășurarea referendumului prin: lipsa de informare a tuturor cetățenilor prin toate mijloacele(obligatorie conform legii 3/2000), promovarea sau tolerarea dezinformarilor din spațiul public și neinformarea/dezinformarea propriului electorat. În 6-7 octombrie, practic toate partidele s-au supus ordinului de boicotare venit „de sus”, de la Bruxelles.

În al șaptelea rând, aș vrea să îi felicit pe cei care au boicotat pentru că „e prea scump și inutil”. Datorită vouă și numai vouă, s-au aruncat pe geam fără niciun rezultat aproape 40 milioane de euro din banii noștri. Și să vă vând un pont: organizarea referendumului nu a fost un moft al PSD sau al parlamentarilor, ci era obligatorie în urma inițiativei cetățenești, conform Constituției României…asta dacă tot ne place să pozăm în apărători ai democrației cu Constituția României în mâna…Și dacă tot era OBLIGATORIU de organizat, firesc era să vă prezentați și să votați după conștiința, să nu se irosească banii degeaba, așa cum s-a întâmplat.

În al optulea rând, aș vrea să îi felicit pe toți care au boicotat pentru că au reușit să creeze o ruptură în societatea românească, între ei și cei 21,4 % care au mers la vot, prin disprețul, batjocură și ura cu care și-au exprimat așa-zisă „iubire care nu se votează”. Prin această ruptură, care nu ar fi apărut dacă s-ar fi votat în mod democratic și corect, fără manipulări și boicoturi, o parte importantă din electorat a fost enervată, umilită și radicalizată. Să va gândiți că acțiunile voastre de acum vor avea multe consecințe în viitorul României, multe dintre ele nebănuite și negative.

În schimb, am tot respectul pentru cei care au mers la vot și votat NU, potrivit propriei conștiințe, și au demonstrat că înțeleg și respectă principiile democrației.

La final, aș vrea să felicit pe toți cei care au mers și au votat DA la refererendum – 20% din cetățenii cu drept de vot (în realitate mai mult, dacă ar fi listele reale). Ați dovedit că nu puteți fi manipulați, prostiți, dezinformați, intoxicați, oricâți bani s-ar băga, oricâte televiziuni și „personalități” ar încerca să va descurajeze și să va demobilizeze. Eu unul, va mulțumesc, vă respect și vă apreciez. Acest referendum sabotat nu arată că 80% dintre români gândesc altfel decât voi în ce privește căsătoria, ci doar la ce nivel de manipulare se poate ajunge azi în societatea românească. În continuare, peste 85% din români cred că o căsătorie = bărbat + femeie.

Așadar, aveți curaj și nădejde, pentru că lupta continuă. Doamne ajută.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button