avort

Amnesty International lansează o campanie pentru acces nerestricționat la avort

images

de Thaddeus Baklinski, LifeSiteNews

Amnesty International, organizație înființată pentru a-i apăra pe cei arestați pe motive politice și a lupta împotriva abuzurilor din domeniul drepturilor omului, a lansat săptămâna trecută o nouă campanie, dedicată promovării accesului nerestricționat la avort.

Campania se desfășoară din 6 martie la nivel global sub titlul „Corpul meu, drepturile mele” și sub pretextul (susținut și de grupurile de lobby homosexual și pro-avort) că guvernele lumii trebuie să protejeze „drepturile sexuale și reproductive”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Este incredibil că în secolul XXI unele țări acceptă căsătoria copiilor și violul marital, în timp ce altele interzic avortul, sexul în afara căsătoriei și relațiile între persoane de același sex – pe care le pedepsesc chiar cu moartea”, a declarat Salil Shetty, secretarul general al grupului, într-un comunicat de presă.

Shetty a lansat campania întâlnindu-se cu femeile din comunitățile rurale ale Nepalului, unde campania, care va dura doi ani, își propune „să ajute generațiile viitoare să-și realizeze și să-și ceară drepturile sexuale și reproductive”. Printre acestea se numără accesul liber la avort și contracepție, promovarea homosexualității și „posibilitatea de a alege dacă și când să aibă copii” și de „a decide cu privire la tipul de familie dorit”.

În timp ce Amnesty International continuă să pretindă că țările cu legi anti-avort sunt „profund opresive” și ignoră siguranța femeilor, statisticile arată că aceleași țări au o rată mult mai mică de mortalitate maternă decât cele cu legi permisive în ceea ce privește avortul.

Grupul dă Irlanda drept exemplu de astfel de regim „opresiv”, care desconsideră femeia, subliniind cazul Savitei Halappanavar, despre care spune că ar fi murit fiindcă i s-a refuzat avortul.

Irlanda a legalizat avortul anul trecut. Totuși, o anchetă a guvernului referitoare la moartea femeii respective a dat vina clar pe „eșecul îngrijirilor medicale de bază”, mai precis pe eșecul în tratarea unei infecții bacteriene cu un microb rezistent la antibiotice care cerea tratament specializat.

Deși avortul era ilegal în Irlanda până anul trecut, un studiu făcut de experți americani arată că țara avea un grad mai bun de sănătate maternală decât Marea Britanie. De fapt, în Marea Britanie era vorba despre avorturi la cerere care se soldau cu moartea mamei și care în Marea Britanie erau de două ori mai multe decât în Irlanda.

Amnesty International are în vizor și El Salvador, unde consideră că recriminalizarea avortului este „violență împotriva femeilor și fetelor”. Cu toate acestea, și în El Salvador mortalitatea maternă a scăzut cu 50% din 1998 încoace, de când avortul a fost reintrodus în codul penal.

O țară pe care campania nu o vizează este Chile, care are cea mai scăzută mortalitate maternă din America Latină și unde avortul este complet interzis. Dr. Elard Koch, cunoscut epidemiolog din Chile, atributie acest succes promovării de „măsuri de siguranță în timpul sarcinii”, cum ar fi „detecția prenatală” și accesul moașelor acreditate la spital.

Pe de altă parte, Africa de Sud, care, din 1996, are una din cele mai permisive legi ale avortului de pe continentul său, a înregistrat o creștere cu 20% a morților materne între 2005 și 2007.  Federația Internatională Planned Parenthood, organizație globală pro-avort, a recunoscut că parte din această creștere e „datorată complicațiilor survenite în urma avorturilor“, cu toate că această practică e legală în țara respectivă.

Amnesty International condamnă „folosirea nelegitimă de către guverne a legii penale pentru a controla sexualitatea și reproducerea și discriminările prin lege și practică ce conduc la violări ale drepturilor sexuale și reproductive”.

În februarie, după ce în presă a ajuns un document neoficial al Amnesty International care cerea legalizarea prostituției, un parlamentar canadian a acuzat organizația că sprijină „drepturile proxeneților mai mult decât pe cele ale victimelor”.

În document, Amnesty International afirma că bărbații care plătesc pentru a avea acces la corpul unei femei ar trebui să nu fie controlați de guvern, pentru că își „exercită autonomia personală”.

Joy Smith, membră în Parlamentul Canadian, a condamnat politica organizației Amnesty International, spunând: „Trebuie să recunoaștem prostituția drept ceea ce este. Este intrinsec nocivă pentru femei și fete și de aceea trebuie eliminată. Legalizarea este o abordare greșită. Amnesty International și-a construit reputația apărând victimele abuzurilor din toată lumea. De ce le abandonează acum? Amnesty International și-a pierdut autoritatea morală și își pierde calea”.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button