familiereligievalorile familiei

Alegeri europene 2019: Biserica Catolică îi îndeamnă pe toți credincioșii să acorde votul celor care promovează cultura vieții, familia și demnitatea ei

Declarație referitoare la alegerile europene 2019

Noi, Episcopii catolici de ambele rituri din România reuniți la Ciofliceni (Snagov) în sesiune plenară de primăvară, între 10-12 aprilie 2019, inspirați de învățătura Evangheliei îi îndemnăm pe toți oamenii de bunăvoință, în special pe catolici, să își exercite dreptul și responsabilitatea de a participa la vot, la alegerile europene din 26 mai a.c..

Alegerile pentru Parlamentul European reprezintă un moment important pentru viețile noastre în calitate de cetățeni ai Europei. Viitorul nostru depinde, în mare măsură, de rezultatele acestor alegeri, întrucât ele vor contribui fie la slăbirea, fie la consolidarea legăturilor dintre statele continentului nostru, la îndepărtarea dintre cetățeni sau la apropierea lor pe un fundament solid de cooperare și respect reciproc.

Biserica Catolică a crezut și a contribuit în mod substanțial la construcția Europei de astăzi și de aceea îi îndeamnă pe toți credincioșii să acorde propriul vot acelor candidați care, în programul lor, asemenea fondatorilor Uniunii Europene, promovează cultura vieții, familia și demnitatea ei, ocrotirea întregii creații a lui Dumnezeu, acelor candidați care nu-i neglijează pe cei mai slabi și lipsiți de apărare – pruncii nenăscuți, săracii, marginalizații, persoanele cu dizabilități, vârstnicii. Este întotdeauna de preferat să fie votați cei care urmăresc binele comun și promovarea valorilor creștine care au plăsmuit societatea europeană, care pun pe primul loc promovarea tinerilor, care își bazează politicile sociale pe principiul subsidiarității, al solidarității și al dreptății sociale, care promovează libertatea religioasă ca trăsătură fundamentală a unei societăți democratice și susținerea dreptului fiecăruia de a-și manifesta credința în public.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Adresându-vă acest îndemn, dorim să reamintim responsabilitatea cetățenilor catolici în societatea europeană și ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru binele țării și al poporului nostru ca parte integrantă a Uniunii Europene.

Cu binecuvântare arhierească,

Episcopii catolici din România

București, 86 / 10.04.2019

Sursă: angelus.com.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button