adopţieavort

„Alege viața! Alege adopția!”: Mărturii emoționante de la Marșul pentru Viață ale copiilor adoptați și părinților acestora

ad1 

WASHINGTON D.C., 23 ianuarie 2014 – Când susținătorii pro-viață spun că își doresc să vadă sfârșitul avorturilor, adversarii spun adesea: Ei bine, ați adopta un copil din aceștia? Mulți dintre cei care au vorbit la Marșul pentru Viața din 2014 au răspuns la această întrebare cu un da hotărât, îmbrățișându-și copiii adoptivi de pe scenă, numindu-le eroine pe femeile care au ales să le dea viață și descriind cum adopția i-a ajutat să depășească durerea avorturilor pe care le-au făcut.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Adopția, o Decizie Nobilă!” a fost tema celui de al 41-lea Marș pentru Viață organizat anual în Washington, precum și a unora dintre cei mai cunoscuți consilieri de familie ai Americii care au dat exemplu că adopția poate insufla o dragoste intensă.

După ce Dr. James Dobson a fost prezentat de către fiul său adoptiv și totodată co-prezentatorul evenimentului, Ryan, cei doi s-au îmbrățișat călduros pe scenă, un moment ce a primit aplauze răsunătoare de la zecile de mii de oameni adunați pentru evenimentul din acea după-amiază de miercuri.

Mama mea naturală avea 17 ani”, a spus Ryan Dobson mulțimii. Nu era căsătorită. Nu avea iubit. Nu știa ce să facă. Confruntându-se cu o sarcină neplanificată, familia și biserica ei i-au făcut legătura cu un centru care susține nașterea și oameni exact ca voi și-au deschis brațele către ea, i-au arătat dragostea lui Iisus și i-au dat o alternativă.”

Sunt în viață astăzi datorită acestei mișcări”, a spus tânărul Dobson.

Tatăl său a descris adopția lui Ryan ca unul dintre cele mai importante momente din viața mea”.

Ryan Dobson a fost unul dintre cei doi care au vorbit și care au fost adoptați datorită curajului mamelor lor – și a consilierilor care le-au ajutat să aleagă viața.

Acesta este și cazul lui Molly Ann Dutton, regina balului Universității Auburn cu numărul 100, care a alergat pe o platformă promovând adopția ca o alternativă a avortului. În discursul ei de două minute, a spus că mama ei naturală a fost agresată sexual și a fost presată să o avorteze pe Molly.

ad2Primind un ultimatum să avorteze acel copil, altfel va trece printr-un divorț”, tânăra femeie din California a găsit serviciul pentru copii Lifeline” în Birmingham, Alabama.

A intrat și apoi a ieșit pregătită să mă dea spre adopție”, a spus Dutton. Prin acea decizie, iată-mă acum, după 22 de ani, stând în fața voastră.”

Nu doar asta, ci am avut și șansa să împărtășesc acest lucru cu 25.000 de colegi de facultate”, a adăugat ea. Când dușmanul are intenții rele, Dumnezeu le folosește conform scopului și dorinței Lui. Sunt atât de binecuvântată că am șansa să fiu aici înaintea voastră.”

Dar binecuvântarea adopției se simte în ambele direcții. Nicole Peck din Campania Nu Tăcerii (Silent no more) a descris cum un avort făcut în adolescență i-a distrus viața, o durere ce s-a intensificat când a aflat că nu mai poate avea copii.

A spus că, fiind o tânără atletă, cei care i-au făcut avortul nu au avertizat-o în nicio privință și nu i-au dat altă opțiune decât să facă avort. Îmi amintesc foarte bine sunetul și intensitatea aspiratorului”, a spus Peck. Mi-au luat banii, copilul și stima de sine.” După avort, am crezut că viața va reveni la normal, dar nu am mai fost niciodată aceeași”, a spus ea.

ad3Au urmat zece ani de tentative de suicid. M-am simțit defectă, nedemnă de iubire, goală și atât de singură.”

Apoi a aflat că nu poate rămâne însărcinată. Infertilitatea a fost crucea mea”, a spus. Prin mila lui Dumnezeu, m-am căsătorit cu un bărbat minunat și am fost binecuvântați cu doi băieți adoptivi. Mamele lor sunt eroine pentru mine. Și-au născut copiii și nouă ne-au dăruit o familie.”

Ai ce să alegi, America! Alege viața! Alege adopția!”, a spus ea.

Alegerea aceasta este făcută de un număr destul de mic de femei. Președintele Marșului pentru Viață, Jeanne Monahan a spus că se fac 64 de avorturi la fiecare copil dat spre adopție.

Membra parlamentului Vicky Hartzler, ea însăși o mamă adoptivă, a subliniat : În 2007 au fost doar 18.078 de copii adoptați în Statele Unite, dar 1.2 milioane de copii nu au avut niciodată șansa să trăiască, să crească, să facă parte dintr-o familie iubitoare care îi așteaptă.”

ad4Femeile care aleg să le dea viață copiilor …ar trebui încurajate și sprijinite”, a spus Hatzler. Ele dau sensul unei familii. Eu știu. Asta s-a întâmplat mie și soțului meu acum 14 ani, când o mamă curajoasă ne-a ales să fim părinții copilului ei.”

Faptul că atât de mulți americani tânjesc să adopte copii distruge unul dintre cele mai întâlnite puncte din industria avorturilor. Unele sarcini sunt neașteptate,  dar toți copiii sunt doriți”, a spus Hartzler. În prezent, unul din opt cupluri întâmpină dificultăți în conceperea unui copil. Și sute de mii stau la rând ca să adopte – femei și bărbați iubitori, care tânjesc să fie strigați prin cuvintele prețioase mamă” și tată”. Societatea noastră și conducătorii noștri trebuie să oprească susținerea avorturilor și să înceapă să încurajeze adopțiile”, a spus ea.

 

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Roxana Machidon


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button