Uncategorized

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei aprobă „Rezoluția împotriva separării copiilor de părinți” inițiată de Valeriu Ghilețchi

Pe 7 iulie 2018, în țară și în străinătate, sunt programate proteste care cer întoarcerea copiilor Cameliei Smicală alături de mamă:

Arad – 14:00 în Piața Avram Iancu

Botoșani

Brașov – 14:00 în Centrul Civic / Biserica de lemn

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

București (tel 0727 049 940)

Cluj – 16:00-18:00 în Piața Unirii

Constanța

Iași – 19.00-20.00 în fața Prefecturii

Madrid – 11:00-14:00 la Ambasada Finlandei, Passeo de la Castellana 15

Oradea

Piatra Neamț – 18:00-20:00 la Casa de Cultură / Turnul lui Ștefan

Ploiești

Târgu Mureș

Între timp, la inițiativa Vicepreședintelui Parlamentului de la Chișinău, Valeriu Ghilețchi, s-a aprobat o rezoluție a Consiliului Europei care ar putea ajuta și la reunirea familiei Smicală.

Cu 42 de voturi pentru, 2 contra și 14 abțineri, s-a votat Rezoluția Consiliului Europei care condamnă preluarea fără temei justificat a copiilor de lângă părinți. Aceasta prevede:

Copiii au dreptul să fie protejați de orice tip de violență, abuz sau neglijență, dar, totodată, ei au și dreptul de a nu fi separați de părinți împotriva voinței lor, cu excepția cazurilor în care această practică este absolut necesară în interesul superior al copiilor

Astfel, statele membre ale Consiliului Europei vor trebui să-și ajusteze politicile privind separarea copiilor de părinți, ghidându-se strict de interesul benefic al copiilor, urmând ca separarea copiilor să se producă doar în cazurile în care aceștia se află într-un pericol real de abuz sau violență.

„Sper mult ca această victorie să ajute sute și mii de familii care se confruntă cu asemenea încercări grele, uneori chiar devastatoare atât pentru copii, cât și pentru părinți”, a declarat Valeriu Ghilețchi.

Menționăm că unul dintre cazurile de rezonanță privind separarea abuzivă a copiilor de părinți este cel al familiei Bodnariu, căreia autoritățile din Norvegia i-au luat toți cei 5 copii, după ce unul din profesori ar fi avut suspiciuni privind disciplinarea fizică.

Mai mult, cazul a primit și conotații religioase după ce unul din copiii soților Bodnariu ar fi spus la școală că acasă sunt educați că „Dumnezeu pedepsește păcatul”. Chiar dacă în sesizarea către autorități ar fi fost scris că nu există semne de violență fizică, Serviciul de protecție a copiilor din Norvegia a decis plasarea celor 5 copii în custodia statului.

La circa 6 luni de separare, familia a fost reîntregită pe 3 iunie 2016, după care au decis să se întoarcă în România.

Vedeți rezoluția adoptată AICI

Sursa: Valeriughiletchi.md


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button