Marxism culturalopinii

Adrian Papahagi: „În România, cunoaștem binecuvântarea unei societăți măcar inerțial creștine și cuviincioase, dar se lucrează cu zel la măcinarea și dezbinarea ei”

de Adrian Papahagi, Facebook

Nebunia a pătruns adânc în civilizația occidentală. Nu mă miră violența radicalilor marxiști și a tuturor grupurilor identitare, dar mă deprimă lașitatea generalizată a intelectualilor, administratorilor, politicienilor și patronilor, adică a celor care ar trebui să apere civilizația materială, intelectuală și spirituală a țărilor lor.

În adorata mea Anglie, poliția pleacă genunchiul în fața hoardelor de delincvenți juvenili, asistă neputincioasă la distrugerea monumentelor, își abandonează mașinile, care sunt arse ritual de hoardele dezlănțuite, iar guvernul “conservator” dă comunicate în care spune că a învelit monumentele în cutii de lemn de teama “extremei drepte”.

Sadikh Khan, primarul Londrei, anunță că va decide ce monumente vor fi înlăturate și ce nume de străzi vor fi schimbate. Așteptăm rebotezarea Regent’s Street în Lenin Avenue și înlocuirea statuii lui Churchill cu cea a infractorului multirecidivist George Floyd.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Universitatea din Cambridge, care i-a retras un stagiu lui Jordan Peterson, o promovează peste noapte de la conferențiar la profesor plin pe o cercetătoare de origine indiană care scria, eroic și revoluționar, pe Twitter:

“White lives don’t matter” („Viețile albilor nu contează”)

și

“Abolish whiteness” („Aboliți calitatea de a fi alb”)

Tipa a devenit eroină după ce a primit o rafală de înjurături previzibile ca răspuns la aberațiile ei.

Mă tem tot mai mult de explozia iraționalului, de excesele urii de sine și ale urii identitare, de violențe trecute din limbaj în stradă, de manifestarea tot mai dezinhibată și agresivă a radicalismului neo-marxist.

În România, cunoaștem binecuvântarea unei societăți măcar inerțial creștine și cuviincioase, dar se lucrează cu zel la măcinarea și dezbinarea ei.

Citește mai multe opinii de Adrian Papahagi

Adrian Papahagi: Studiile de gen sunt impuse ca grilă unică de interpretare, nu ca subiect dezbătut obiectiv, precum istoria nazismului

Papahagi, ironii maxime despre cum presează statul introducerea educației sexuale

Adrian Papahagi: „Useriștilor le-au trebuit patru ani ca să decidă că sunt de «centru-dreapta modern». Nouă ne-a luat cinci minute să realizăm, de la bun început, că sunt de stânga”

Din 1793 încoace, radicalismul anticreștin s-a dovedit mereu un excelent indicator al totalitarismului


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button